Güncelleme Tarihi:
Kaynak Fotoğraflar: Ingimage, Pinterest, Pixabay
MALZEMELER2 kase taze fesleğen yaprağı2 kaşık zeytinyağı1 tatlı kaşığı limon kabuğu1 diş sarımsakTuz1 paket tam buğday makarna1 kase kiraz domates1 kase sarı domates3/4 kase taze mozzarella, küp doğranmış1/4 kase eski kaşar, rendelenmişHAZIRLANIŞIİlk beş malzemeyi blenderdan geçirin.Makarnayı paketteki talimatlara göre pişirin.Suyunu süzün.Üzerine fesleğenli sosu dökün.İkiye böldüğünüz domatesleri, mozzarellayı ekleyin.Kaşar peyniri serpiştirerek servis edin.
MALZEMELER4 parça somon fileti, kemiksiz2 diş sarımsak(ezilmiş)1 küçük soğan(ince rendelenmiş)1 tutam kişniş(kıyılmış)2 kaşık galeta unu ya da ufalanmış ekmek için3 adet yumurta(çırpılmış)Tuz ve karabiberHAZIRLANIŞIMutfak robotunda kıyma haline getirdiğiniz somonları bir karıştırma kabına koyun.Üzerine diğer malzemeleri de ekleyin ve köfte kıvamı alıncaya kadar yoğurun.Elinizle şekillendirip yaklaşık 20 adet köfte elde edin.Fırın tepsisine pişirme kağıdı yayın ve köfteleri üzerine dizin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
MALZEMELER3-4 sap yeşil soğan50 gr körpe ıspanak1 avuç dolusu maydonoz75 ml süt4 büyük yumurta1 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet domates1/2 sarı biber50 g çam fıstığı, kavrulmuş1 avokado100 gr keçi peyniriTuz ve karabiberHAZIRLANIŞIIspanak yeşil soğan ve maydonozu temizce yıkayıp ayıklayın.Sütle birlikte mutfak robotunda çekin.Yumurtaları tuz ve karabiberi ekleyin ve çırpın. Tavaya yağı koyup kızdırın. Karışımı tavaya dökün, 2 dakika kadar pişirin. Omletin yarısına doğranmış domatesleri, çam fıstıklarını, dilimlenmiş avokadoyu serpiştirin. Üzerine keçi peynirini ufalayın. Omleti katlayıp 2 dakika daha pişirin.Kaynak: formsante.com
MALZEMELER2 tavuk göğsü(deri ve kemikle birlikte)1/2 kase bebek havuç1 soğan, 8'e bölünmüş1 küçük kabak, iri doğranmış1 kase mantar1 adet kırmızıbiber3 kaşık zeytinyağı2 kaşık balsamik sirkeTuz, karabiber, karışık kurutulmuş otlar2 kaşık parmesan peyniriBolca yeşil salataHAZIRLANIŞIFırını 180 derecede ısıtın.Tavukları deri kısmı üstte olacak şekilde tepsiye yerleştirin, yanına havuç ve soğanı koyup 25 dakika pişirin.Fırından çıkarıp kabak, kırmızı biber, mantarı ekleyin. Tuz, karabiber, zeytinyağı gezdirin.25 dakika daha ağzını kapatmadan fırında pişirin.Çıkarıp soğumaya bırakın.Tavuğun derisini ve kemiklerini ayıklayın.Parçalara bölün.Sebzelerle birlikte bir tabağa alın.Tepside kalan suyu üzerlerinde gezdirin. Balsamik sirke, karışık kurutulmuş otları ve zeytinyağını ekleyin.Yeşil salatayı tabaklara bölüp üzerine tavuklu karışımı paylaştırın. Parmesan serpiştirerek servis edin.
MALZEMELER200 gram bezelye1 kaşık file badem1 diş sarımsak3-4 dal fesleğen2 kaşık parmesan1 limon150 gr tam buğday makarnaZeytinyağı1 yumurta100 gr yoğurt1 dilim jambonHAZIRLANIŞIBezelyeyi tuzlu makarna suyunda 2-3 dk haşlayıp sudan alın.Aynı suyu makarnaları haşlamak için kullanın.Hafif kavrulmuş file badem, sarımsak, bir fiske tuz, fesleğen, limon suyu ve parmesanı mutfak robotundan geçirin. Bezelyeyi de ekleyip robotta çekin.Makarnayı haşlayın, jambonu dilimleyip yanmaz tavada kavurun.Yoğurt ve yumurtayı birlikte çırpın.Makarnayı süzün tencereye bezelyeli sosu dökün ve karıştırın.Ocağı kapatıp üzerine yoğurtlu sos ekleyin, karıştırın. Jambon dilimlerini serpiştirip servis edin.