Geriİyi Yaşam Fairy'den Ramazan boyunca iftar menüsü!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fairy'den Ramazan boyunca iftar menüsü!

"Fairy, özlediğiniz Ramazan sofraları için en güzel iftar menülerini paylaşıyor..."

Fairy ile geleneksel Ramazan lezzetlerini yaşatmak için günün diğer lezzetlerine http://facebook.com/fairyturkiye
adresinden ulaşabilirsiniz!

Kıymalı Muska Böreği

Malzemeler:

3 yufka

4 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

250 gr yoğurt

İç malzemesi

250 gr kıyma

1 büyük soğan

2 adet sivri biber

1 büyük domates

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz

Yapılışı:

İç harcının yapılışı:

Ufak doğranan soğanları yağda kavuralım. Doğranmış sivri biberleri ilave edelim. Kavrulan soğan ve bibere 250 gr. kıymayı ekleyerek, kıymanın rengi dönene kadar kavuralım. Bu malzemenin içine ufak doğranmış domatesleri koyduktan sonra tuzunu ilave edelim.

Domatesler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim. Bu işlem devam ederken, 3 yumurta ve 1 yumurta akı, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 250 gr yoğurtu bir kap içinde çırpalım. İlk yufkayı tezgaha serelim. Bu hazırlanan karışımla yufkayı ıslatalım.

İkinci yufkayı, birincinin üzerine serelim. Aynı şekilde, hazırlanan malzeme ile yufkayı ıslatalım. Üçüncü yufkayı da ıslatılan ikinci yufkanın üzerine serelim. Yufkaları 16 eşit parçaya ayrılacak şekilde keselim. Ortaya çıkan üçgenlerin üzerine hazırlanan kıyma harç iç malzemesini koyalım.

Muska görüntüsünde olacak şekilde yufkayı katlayalım. Üzerine kalan yumurta sarısından sürelim. Tercihe göre, çörek otu veya susam serpebilirsiniz. Son olarak, muska böreğini 170 derece fırında pişirilmeye bırakalım.

False