GeriGüzellik Reçeteleri Face Lift ile Daha Genç Cilt Görünümüne Sahip Olabilirsiniz
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Face Lift ile Daha Genç Cilt Görünümüne Sahip Olabilirsiniz

Face Lift ile Daha Genç Cilt Görünümüne Sahip Olabilirsiniz

"Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, face lift olarak bilinen yüz germe işlemini ve tüm merak edilenleri sizler için anlattı."

Yüz germe, cildin yukarı doğru restorasyonunu sağlayan bir işleme verilen isimdir. Yüz germe işlemleri medikal uygulamalar veya cerrahi yöntemlerle yapılabilir. Face lift, yaşlanma karşıtı bir yöntemdir. Sürekli gelişen estetik teknikler nedeniyle Face lift için farklı uygulamalar oluşturulmuştur. Cildi kırışmaya başlayan herkes için uygundur. Yüz germe uygulamaları kişinin cildindeki sarkma ve kırışıklıkların yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir. Aşırı sarkması olanlar için kozmetik cerrahi tavsiye edilirken, 30'lu yaşlardaki hastalar için geçici dolgu veya ip askı yöntemi gibi kozmetik işlemler daha doğal sonuçlar üretebilir.

Yüz germe uygulaması seçerken cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza göre en doğal sonucu seçmelisiniz. Sizin için uygun olan işleme mutlaka alanında uzman hekime ile karar vermelisiniz. Yanlış tercihler geri dönüşü zor sonuçlara yol açabilir.

Face lift işleminde tercih edilen yöntemler

Kompozit (Deep-Plane) face lift

Bu yöntemde SMAS tekniği daha ön plandadır. Çok etkili ve kalıcı olan bu teknik ile alt yüz gerilmesi sağlanabilir. Küçük kesiler sayesinde ödem neredeyse hiç oluşmaz ve iyileşme süreci de oldukça hızlıdır. Kompozit (Deep-Plane) face lift operasyonu ortalama 3 saat sürer. Şakak bölgesinden başlayarak kulak çevresinden dönen ve kulak arkasında saç hattı içinde devam eden bir kesi ile yapılan bu cerrahide geniş görüş altında, derin doku planlarında ve tüm yüz ve üst boyun bölgesini içerecek alanda çalışılarak oldukça etkili ve uzun süreli sonuçlar elde edilmektedir. Bu teknikte genellikle 50 yaş üzerinde, yüz ve boyun bölgesinde belirgin cilt fazlalığı ve sarkma olan hastalarda ideal sonuçlar elde edilebilirken kesi hattının doğal cilt katlantıları içerisinde yapılması yara izinin saklanmasını sağlamaktadır.

High SMAS Face lift

Bu teknik ile tüm yüz orta yüz ile birlikte gerdirilebilir. Yüzdeki alt kısım ile orta yüzde meydana gelen deformasyonlar da giderilmiş olur. High SMAS Face lift, 3-5 saat arasında süren bir ameliyattır.

Dikkat edilmesi gerekenler

Estetik ameliyattan sonraki ilk gün hastanede yatmanız gerekebilir. Ertesi gün hastaneden ayrılabilirsiniz. Ameliyattan sonra 3-4 gün evde istirahat etmenizi öneririz. İlk hafta yüzde morluk ve şişlik olması normaldir. 4. haftanın sonunda ameliyat izinin iyileştiğini ve yüzünüzün daha genç görüneceğini fark edeceksiniz.

İple germe ve 3 boyutlu yüz germe gibi cerrahi olmayan kozmetik prosedürlerde iyileşme süresi neredeyse yoktur. İşlem sonrası cildinizi güneşten korumak ve doktorunuzun önerilerine uymanız büyük önem taşımaktadır.

False