GeriKadın Sağlığı Eyvah! Fermuarımı Kapatamıyorum!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Eyvah! Fermuarımı Kapatamıyorum!

Eyvah! Fermuarımı Kapatamıyorum!

"Yeni yıl, son derece özel bir gece ve bu geceyi evinde geçiren insanlar bile bu özel gecede şık bir şekilde giyinmeyi sever. Böyle bir gecede insanın canını kapanmayan bir fermuardan daha çok hiçbir şey sıkamaz herhalde!"

Squatgirl ile hemen fit ol

Yeni yıl, son derece özel bir gece ve bu geceyi evinde geçiren insanlar bile bu özel gecede şık bir şekilde giyinmeyi sever. Böyle bir gecede insanın canını kapanmayan bir fermuardan daha çok hiçbir şey sıkamaz herhalde. Eğer yakın zamanda kilo aldıysanız ve eski formunuza geri dönmek istiyorsanız bunun tek bir yolu var: Sağlıklı beslenmek ve spor yapmak. Bugünden sonra bu beş kurala bağlı kaldığınızdan emin olun.

Eğer yakın zamanda kilo aldıysanız ve eski formunuza geri dönmek istiyorsanız bunun tek bir yolu var: Sağlıklı beslenmek ve spor yapmak. Bugünden sonra bu beş kurala bağlı kaldığınızdan emin olun.

SAĞLIKLI BİR BAŞLANGIÇ

Sağlıklı bir kahvaltı, glukoz depolarınızı yeniler ve kalsiyum, demir, vitaminler, protein, lif gibi önemli besinler sayesinde enerjinizi yükseltir. Güne sağlıklı bir öğünle başlamanın en önemli tarafı ise, sizi spor yapmaya ve gün boyu sağlıklı beslenmeye teşvik etmesidir. Kahvaltı için en iyi seçenekler: Yulaf lapası, taze meyveler, sade yoğurt, tam tahıllı ya da tam buğdaylı ekmek ve omlettir.
Eyvah Fermuarımı Kapatamıyorum
Fotoğraf: Fırat Gürgen

ŞEKER YOK

Rafine şekerden uzak durmalısınız. Rafine şeker, gün boyu daha fazla tatlı krizine girmenize ve vücudunuzun su tutmasına neden olur. Şeker oranı yüksek bir beslenme ellerinizde, parmaklarınızda, bacaklarınızda, yüzünüzde ve ayaklarınızda şişkinlik olmasına neden olur. Bu yüzden düşük karbonhidratlı bir beslenmeye geçtiğiniz ilk hafta, çok fazla kilo verebilirsiniz. Çayınıza şeker atmayın ve yapay tatlandırıcılardan uzak durun. Tatlı, şeker, abur cubur, gazlı içecekler ve alkol tüketmeyin.

YAĞ YOK

İyi ve kötü yağı birbirinden ayırmalısınız. Avokado, yemişler, tohumlar, bitkisel yağlar ve balık yağı gibi çoklu doymamış yağlar iyi yağlardır. Bu besinlerin içinde vücudumuza faydalı olan omega-3 ve omega-6 esansiyel yağ asitleri bulunur ve bu yağ asitlerini vücudumuz üretemediği için onları besinlerden almamız gerekir. Kötü yağlar ise kolesterol seviyemizi (LDL) artıran doymuş yağlardır. Bu yağları tüketmek tip 2 diyabet riskinizi yükseltir. Dondurma, hamburger, patates kızartması, hindistancevizi yağı gibi besinlerin içinde doymuş yağlar bulunur ve doymuş yağdan uzak durmak isteyen birisi, bu besinlerden tamamen uzak durmalıdır. Düşük yağlı sade yoğurt gibi düşük yağlı ürünleri tercih ederseniz, yüksek miktarda yağ tüketmeden vücudunuza gerekli besinleri almış olursunuz.

EVDE YİYİN

Evde yemek yemeye gayret edin. Elbette bir ofiste çalışıyorsanız iş yerinde yemek yemeniz gerekebilir. Maalesef, restoranlarda yiyebileceğiniz öğünlerin büyük bir kısmı sağlıklı değildir. Bu durumdan kurtulmanın sağlıklı bir yolu var: Yemeğinizi evden getirmek. Evden yemek getirmek son derece kolay bir çözümdür ve bu şekilde sağlıklı beslenmiş olursunuz. Akşamdan kalan yemeğinizin bir kısmını yemek kabına koyun ve yanınıza alın. Eğer buzdolabında yiyecek bir şey yoksa, kabınızın içine yulaf, süt, taze veya kuru meyve koyun.Eyvah Fermuarımı Kapatamıyorum
BOLCA SEBZE TÜKETİN

Pek çok insan neredeyse hiçbir şey yememesine rağmen kilo vermediğinden şikâyet ediyor. Size bunun nedenini söyleyeyim…

1) Vücudunuz aç kaldığında ihtiyacı olan enerjiyi elde etmek için kaslarınızı yakar.

2) Metabolizmanız, daha az enerji tüketmek için yavaşlar.

3) Yemek yediğiniz anda, vücudunuz tekrar uzunca bir süre aç kalacağını düşündüğü için besinleri yağ olarak depolar. Böyle yapmamalısınız! Bolca yemek yemelisiniz, ancak doğru besinleri tercih etmelisiniz. En iyi seçeneğiniz sebzedir. Sebzelerin içinde bolca vitamin ve lif bulunur. Lifler, vücudunuzdaki toksinlerin ve diğer atıkların vücudunuzdan atılmasını sağlayarak sindirim sisteminizi güçlendirir.

False