GeriKişisel Bakım Evde Manikür Yapmayı Kolaylaştıracak Adımlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evde Manikür Yapmayı Kolaylaştıracak Adımlar

Evde Manikür Yapmayı Kolaylaştıracak Adımlar

"Manikürü dışarıda yaptırmayı çok sağlıklı bulmuyorsanız evde kendiniz yapabilirsiniz. İlk başlarda çok iyi sonuçlar alamasanız da pes etmeyin. Açıklayacağımız adımları izleyerek evde manikür yapma konusunda kısa sürede ustalaşabilirsiniz."

Doğru şekli seçin

Her ne kadar küt ve stiletto isimli şekiller çok daha popüler olsa da yuvarlak tırnakları yapmak daha kolaydır. Ancak yuvarlak şeklin sizde iyi durmadığını düşünüyorsanız köşeli modeli yaparken tırnağın iki tarafının da eşit uzunlukta olmasına dikkat edin.

Evde Manikür Yapmayı Kolaylaştıracak Adımlar

Köşeleri tamamen temizlediğinizden emin olun

Tırnaklarınıza son şeklini verdiğinizde diplerde ve köşelerde hiçbir şey kalmadığından emin olmanız gerekiyor. Tırnaklarınızı törpülerken ortaya çıkan tozlar tırnaklarınızın içerisine ya da yanlarına bulaşabilir ve sonrasında bunları temizlemezseniz kötü bir görüntü ortaya çıkar.

Oje sürmeden önce tırnaklarınızı hazırlayın

Manikürünüze başlamadan önce ellerinizi suda bekletmeniz normaldir ve salonlar da bu yöntemi kullanır. Ancak oje sürme aşamasına geçildiğinde tırnaklar tamamen kuru olmalıdır. Böylelikle sürülen oje tırnakta daha uzun süre boyunca kalır. Aynı zamanda oje sürmeden önce tırnakların temizlenmesi de son derece önemlidir. Uzmanlar, hijyen için oje sürmeden önce tırnakların sirke ile temizlenmesini öneriyor. Aynı zamanda kuru manikürün daha iyi olduğunu savunuyor.

Evde Manikür Yapmayı Kolaylaştıracak Adımlar

Oje şişesini çalkalamayın

Çoğu kişinin oje sürmeden önce yaptığı ilk şeylerden biri şişeyi çalkalamaktır. Ancak bu sanıldığı gibi doğru bir davranış değil. Çünkü şişeyi çalkaladığınız zaman ojenin içerisinde baloncuklar oluşur ve bu tırnağınıza sürdüğünüz ojeye de yansır. Ortaya baloncuklu kötü bir görüntü çıkmasını istemiyorsanız şişeyi çalkalamak yerine yavaşça yuvarlamalısınız.

İki ince kat tek kalın kattan iyidir

Oje sürerken sıkça yapılan hatalardan biri de ojenin katmanını son derece kalın tutmaktır. Böylelikle hem ojenin kuruması uzun sürer hem de uzun süreli kalıcılık sağlayamazsınız. Bunun yerine tırnaklarınıza iki kat oje sürmeniz çok daha güzel bir görünüm yakalamanızı sağlayacaktır. Tabii süreceğiniz iki katın da ince olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Evde Manikür Yapmayı Kolaylaştıracak Adımlar

Sıcaktan uzak durun

Eğer ojelerinizi sürdükten sonra ısı üfleyen bir cihazla hızlıca kurutma gibi bir düşünceniz varsa bunu unutun. Çünkü ojeye ısı uygularsanız renginde değişimler yaşandığını göreceksiniz.

El bakımını günlük alışkanlıklarınıza dahil edin

Her gün uzun uzun manikür yapmanız tabii ki mümkün değil. Ancak güzel ve sağlıklı görünen eller için her gün yapabileceğiniz kişisel bakım alternatifleri de var. Her gün yağlı bir el kremi kullanarak ellerinize masaj yapmayı ihmal etmeyin.

Mahmure Özel

False