GeriKişisel Bakım Evde Hızlı Bal İle Yüz Maskesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evde Hızlı Bal İle Yüz Maskesi

Evde Hızlı Bal İle Yüz Maskesi

"On kadından sekiz’ i elbet hayatının bir döneminde cildiyle ilgili bir sıkıntı yaşamaktadır. Farklı maskeler ve kremler ciltteki problemlerden kurtulmak için uygulanabilir. Bu yüzden doğal bal maskeler yaparak cilt sorunlarından kurtulabiliriz. Balın içinde bulunan birçok vitaminler ve mineraller sayesinde cildi tedavi etmek mümkün oluyor."

Bilenen en yaygın cilt problemlerini gidermek için doğal maskeler:

1.Lekeleri gideren bal maskesi

Cilt lekeleri genetik yapı, kirli hava şartları, sağlıksız beslenme gibi faktörlerden dolayı ortaya çıkabilir. Cildinizdeki lekeleri önlemek için tavsiye edilen maske ise doğal bal ve limon maskesidir. Haftada iki kere uygulandığı zaman cildinizdeki hücreler kendini yenilemeye başlar ve cildin renk dengesini sağlar ve cildi yumuşatır. Limon cildin hem beyazlamasına hem de yağ oranın önlememesine neden olur ve fazla kullanımda cilde zarar verebilir.

Evde Hızlı Bal İle Yüz Maskesi

2. Sivilceye iyi gelen bal maskesi

Cildimizde yağ bezeleri ve onları bağlayan kanallar vardır. Bu kanalların tıkandığı zaman sivilceler oluşur. Bu bahsedilen yağ bezelerinde sebum denilen bir madde vardır ve cildi korumasını sağlar. Sebum kıl kökünden çıkamadığı zaman içeride birikir ve sivilce oluşur. Böylelikle ölü hücreler atılamaz ve tıkanıklığa yol açar bu ise bakterilerin oluşmasına sebep olur.

Cildinizde oluşan sivilcelere ve bakterileri önlemek amacı ile oluşturalar bu peeling hem ölü cilt hücrelerinden kurtulmanızı sağlayacak hem de bakterinden arınacaksınız. Haftada bir kere uygulandığı zaman içerisinde bulunan portakal kabuğu, bal ve yulaf sivilcelerden kurtulmanıza yardımcı olur. Portakal kabuğu kullanmamızın sebebi ise C vitamini içermesidir ve lekeleri hafifletir. Yulaf ise cildi besler ve fazla yağıdan tıkanmasını önler. Belirtilen üç doğal malzemeleri karıştırdıktan sonra yüzünüze masaj yaparak uygulayabilirsiniz. 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile yüzünüzü temizleyebilirsiniz.

 Evde Hızlı Bal İle Yüz Maskesi

3- Nemlendiren bal maskesi

Her yaşta karşımıza çıkabilecek olan cilt problemlerinden bir tanesi ise kuruluk veya egzama da denilebilir. Diyabet, tiroit sorunları veya sağlıksız beslenme bu tarz bir cilt problemine yol açabilir. Kuru ciltler için nemlendiriciler öneriliyor fakat cilt problemlerini kökünden çözmek için sırf krem kullanmak yeterli olmuyor. Cilt kuruluğunu önlemek için ekstradan doğal yöntemlerde kullanılmalıdır. 1 fincan süt, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı bal bir karışım yaparak bu cilt sorunuzu kolayca giderebilirsiniz. Süt ile yoğurdu güzelce karıştırdıktan sonra balı ilave edebilirsiniz. Cildinize sürdükten 10 dakika sonra ılık su ile temizleyebilirsiniz.

Evde Hızlı Bal İle Yüz Maskesi

False