GeriSağlıklı Yaşam Et kilo aldırır mı? diyette mangalda, haşlanmış, yağlı ve yağsız kuru kırmızı ve beyaz et yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Et kilo aldırır mı? diyette mangalda, haşlanmış, yağlı ve yağsız kuru kırmızı ve beyaz et yemek kilo yapar mı

Et kilo aldırır mı? diyette mangalda, haşlanmış, yağlı ve yağsız kuru kırmızı ve beyaz et yemek kilo yapar mı

"Özellikle de Kurban Bayramında sıklıkla tüketilen kırmızı etler, sağlık açısından ne kadar faydalı olsa da fazla yendiğinde kilo aldırıp aldırmayacağı en çok merak edilen konular arasında yer alır. Et kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik."

Güçlü bir hayvansal protein kaynağı olarak da bilinen kırmızı et içinde bulunan vitamin, mineral ve besleyici özellikleri sayesinde insan vücudunun mutlaka alması gereken en önemli besinler arasında yer alır.

 Et Kilo Aldırır mı?

 Kırmızı et, güçlü bir hayvansal protein kaynağıdır. Kırmızı et içinde bulunan vitamin, mineral ve besleyici özellikleri ile insan vücudunun mutlaka alması gereken en önemli besinler arasında yer alır. Vücudun günlük olarak ihtiyacı olan hayvansal protein miktarının karşılanabilmesi için günlük diyetin de yaklaşık olarak %42-50 civarını, hayvansal proteinler oluşturur.

 Örneğin, 70 kilo olan bir yetişkin kişinin hayvansal protein gereksinimi ise, 30-35 g/gün olarak bilinir. Hayvansal protein ihtiyacının giderilebilmesi için faydalanabileceğiniz en güzel besin ettir. Ama bilinmesi gereken en önemli detaylardan birisi de her besinde olduğu gibi kırmızı ette de tüketim ölçüsünün kaçırılmaması gerektiğidir. Çok fazla miktarda tüketildiğinde kilo aldırmaya çok müsait olan kırmızı et gibi önemli hayvansal protein kaynakları, sağlıklı ve doğru yöntemlerle tüketilmelidir.

 Diyette Mangalda Et Yemek Kilo Yapar mı?

 Diyette Mangalda et yemek yendiğimiz etin miktarına bağlı olarak kilo aldırır. Bu nedenle ölçülü tüketmek gerekir.

 Diyette Haşlanmış Et Tüketmek Kilo Aldırır mı?

 Her besin gibi diyette eti de ölçülü bir şekilde tüketmek gerekir. Haşlanmış et, diğer yağda kızartılmış ve Mangalda pişirilmiş etlere göre daha az kaloriye sahip olsa da fazla tüketilmesi halinde kilo alımına yol açabilir.

 Diyette Yağlı ve Yağsız Kuru Kırmızı Et Tüketmek Kilo Aldırır mı?

 Pek çok et çeşidine göre daha fazla yağ içeren kırmızı et, fazla miktarda tüketilirse vücuda hızlı bir şekilde yağ gider. Bu nedenle de şişmanlamaya neden olur. Zayıflamak için öne sürülen pek çok diyet listesinde ise, yağ tüketiminin hemen hemen sıfıra indirildiği bu nedenle de etin önerilmediği dikkat çeker.

 Et, vücudun alması gereken çok önemli bir protein kaynağı olduğu için tamamen bırakılmaması gereken gıdalar içinde yer alır. Aynı zamanda kilo vermek için uygulanan diyetsel çok listesinde çok fazla miktarda idrarla kalsiyum atımı, protein tüketmek, karaciğer ve böbreklerin gereğinden çok çalışmasını da arttırarak çeşitli doku tahribatına neden olabilir. Bu nedenle de sağlıklı ve doğru bir beslenme için doktorunuzdan bilgi almanız önerilir.

 Beyaz Et Yemek Kilo Yapar mı?

 Beyaz et, kırmızı ete göre daha masum olarak kabul edilir. Bu nedenle de diyet listelerinde daha çok beyaz ete yer verilir. Beyaz et, doğru miktarda ve doğru porsiyonlarla tüketildiği zaman kilo aldırmaz. Ama porsiyonlamaya dikkate etmek gerekir.

False