GeriKültür Sanat En İyi Timothée Chalamet Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Timothée Chalamet Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi Timothée Chalamet Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Timothée Chalamet 25 Aralık 1925 tarihinde New York'da doğdu. Kamera karşısına ilk kez 4 yaşındayken çıkan Timothée Chalamet, bu zamana kadar 20'ye yakın sinema filminde rol aldı. Birçok reklam projesinde ve televizyon filminde de görev alan oyuncu, asıl ününe Christopher Nolan'ın çektiği Interstaller filmiyle kavuştu. Sinemaseverler için en çok izlenen ve beğeni toplayan Timothée Chalamet filmlerini derledik."

 Amerikalı oyuncunun kazandığı ödüllerden bazıları şunlardı:

 Indiana Film Gazetecileri Derneği - En İyi Çıkış Yapan Oyuncu Ödülü

 Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği - En İyi Erkek Oyuncu

 Sundance Film Festivali - Yükselen Yıldız Ödülü 

 En Çok İzlenen Timothée Chalamet Filmleri Listesi ve Ödülleri 

 1- İnterstaller - Yıldızlararası 

 Bilim-kurgu, gerilim, dram türündeki filmde Timothee Chalamet, Tom Cooper adlı astronotun çocukluğunu canlandırıyor. IMDB top 250 listesinin 27. sırasında yer alan film En İyi Görsel Efekt Oscar'ının yanı sıra Film Eleştirmenleri En İyi Bilim Kurgu/Korku Filmi Ödülünün de sahibi oldu. 

 Yaşanan nükleer bir felaketin ardından dünyada yaşam sona ermek üzeredir. Bir astronot ekibi yıldızların ötesinde insanların yaşayabileceği bir gezegen keşfetmek için yolculuğa çıkar. Samanyolunun dışına çıktıklarında dünya ile iletişimleri kesilir. Kara deliklerin birinde zaman büküldüğü için astronotlardan biri zamanda yolculuk yaparken dünyaya haber göndermeyi başarır. 

 2013 yılında vizyona giren filmin oyuncu kadrosunda Matthew McConaughey, Mackinze Foy, Ellen Burstyn ve John Lithgow yer alıyor. ABD - İngiltere otak yapımı olan filmin Imdb puanı 8.6'dır. 

 2- Hostiles - Vahşiler 

 Blocker, çok sert kuralları olan ve kızıl derililerden nefret eden Amerikalı bir subaydır. 5 kişilik bir Kızılderili kafilesini teslim alma görevi ona verildiğinde başta kabul etmez. Ancak o esnada ülkede iç savaş çıktığı için başka şansı kalmaz. 

 Yolculuk boyunca Amerikalıların Kızılderililere olan muamelelerine yakından tanıklık eden Blocker, kendisine verilen görevi sorgulamaya başlar. Christian Bale'in Blocker karakterine hayat verdiği filmde, ünlü oyuncuya Timothée Chalamet, Paul Anderson, Rosamund Pike ve Ben Foster eşlik ediyor. 

 3- Lady Bird - Uğur Böceği 

 Amerikan bağımsız sinemasının öncü isimlerinden biri olan Greta Gerwig'in çektiği Uğur Böceği filmi 2017 yılında gösterime girdi. Dram - komedi türündeki filmde, hem ailesiyle hem de öğretmenleriyle hiç iyi anlaşamayan Christine'in umutları, heyecanları ve hayal kırıklıkları anlatılıyor. 

 5 dalda Oscar'a aday gösterilen Lady Bird, Cannes, Venedik ve Sundance gibi önemli festivallerde birçok ödül kazandı. Çekimleri California'da gerçekleştirilen film dünya genelinde 25 milyon dolara yakın gişe hasılatı elde etti. 

 4- Little Woman - Küçük Kadınlar 

 Laura Dern, Emma Watson, Florence Pugh ve Saoirse Rohan'ın başrolünü paylaştığı Little Woman, babaları savaşta olan dört kız kardeşin verdikleri yaşam mücadelesini anlatıyor. 2019 yılında gösterime giren film, Louisa May Alcot'un aynı adlı kitabından beyaz perdeye uyarlandı. 

 5- A Rainy Day in New York - New York'ta Yağmurlu Bir Gün 

 Woody Allen'ın genç bir çift üzerinden aşk, bağlılık, sadakat gibi kavramları sorguladığı New York'ta Yağmurlu Bir Gün filminde Timothy Chalamet'e, güzel oyuncu Elle Fanning eşlik ediyor. Diğer Woody Allen filmlerinde olduğu gibi bu filmde de romantik aşk ilişkileri mercek altına alınıp modern insanın çıkmazları ve çelişkileri eleştiriliyor. 

 6- Call Me by Your Name - Beni Adınla Çağır 

 2018 yılı En İyi Senaryo Oscar'ına layık görülen Beni Adınla Çağır, Andre Aciman'ın çok satan romanından uyarlandı. İtalya, Fransa, Brezilya ortak yapımı olan filmin Imdb puanı 7.9.

 

False