GeriKültür Sanat En İyi Seri Katil Dizileri - En Çok İzlenen Ve Sevilen Seri Katil Dizileri Listesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Seri Katil Dizileri - En Çok İzlenen Ve Sevilen Seri Katil Dizileri Listesi

En İyi Seri Katil Dizileri - En Çok İzlenen Ve Sevilen Seri Katil Dizileri Listesi

"Seri katillerin geçtiği diziler hem gerilim hem de korku duygularını insanlarda barındırdığı için heyecan içerikli olmaktadır. Bu yüzden de bireyler bu tarz dizileri izlerken zamanın nasıl geçtiği anlamamakta ve birden fazla duyguyu dizide yaşamaktadır. Bazı insanlar seri katillerden korkmakta ve bu tarz dizileri izlemeye çekinmektedir. En iyi seri katil dizileri, en çok izlenen seri katil dizilerinin listesini derledik."

Bireyler seri katil kelimesini gerçek yaşamda duyduklarında bile gerilmektedir. Oldukça tüyler ürpertici senaryolardan oluşan seri katil dizilerini izleyen insan kitlesi yapılan araştırmalara göre bir hayli fazladır. Hatta çevremizde seri katil dizisi veya filmi izlememiş bir kişi belki de yoktur. Yaşamın bir döneminde film ve dizi severler tarafından seri katil dizilerine mutlaka yer verilir. 

 En İyi Seri Katil Dizileri 

 Seri katillerin başrolleri üstlendiği bu diziler bazı insanların izlemeye çekindiği bazı insanların ise başından kalkamadığı dizi kategorisidir. Hatta listemizde en iyi seri katil dizileri arasında bir de Türk dizisini göreceksiniz. Bu da ülkemizin seri katil dizisi yapma konusunda başarılı olduğunu bize göstermektedir. 

 İşte en iyi seri katil dizileri şöyle sıralanmaktadır: 

The Following 

The Serpent 

Dexter 

Şahsiyet 

Hannibal 

The Following dizisi üst sıralarda yer almaktadır. Bu dizideki seri katil tutuklanıp hapse girmiştir. Hapiste rahat durmamış ve bir çete kurmuştur. Hücresinden kaçmıştır. Bunun sonucunda elbette ki seri katilin peşine FBI ve ajanlar düşmüştür. 

 The Serpent dizisi de en iyiler sıralamasında yapılan araştırmalara göre küçümsenmeyecek sıradadır. Bu dizideki seri katil Güney Doğu Asya'daki batılı turistlerin peşine düşmüştür. Elbette ki seri katilin amacı onları öldürmektir. 20 cinayetten sorumlu olan seri katilin geçtiği bu dizi nostaljik bir havayı da size yaşatmaktadır. 

 Dexter dizisi ise küçük yaşta annesi öldürülen Dexter'in hikayesini konu edinmiştir. Bu çocuk bir polis tarafından evlat edinilmiştir. Yetişkinliğindeki mesleği ise adli tıp görevlisidir. Bunun yanında bir de seri katil olmuştur. Bu dizi kuralları olan bir seri katilin yaşamını anlatmaktadır. 

 Şahsiyet dizisi seri katil kategorisinde yer alarak en iyi seri katil Türk dizisi olmayı başarmıştır. Haluk Bilginer gibi başarılı oyuncu kadrosundan oluşan seri katil dizisi ödül de almıştır. Dizi hasta olan ve cinayetler işlemeye karar veren Agah karakterinin hikayesini anlatmaktadır. Bu kişi aynı zamanda alzheimer hastası olduğu için yıllardır tasarladığı cinayeti işlediğinde vicdan azabı çekeceğini de unutacağını bilmektedir. 

 Hannibal dizisi ise suçlu profili çıkarma uzmanı Will Graham etrafında dönmektedir. Bu uzmanın yeteneği ise suçluların zihinlerinden geçenleri anlamasıdır. Bu yüzden de polise yardımcı olmaktadır. Dizide Will polisin en son yakalamaya çalıştığı seri katilin zihnini çözememektedir. Bunun üzerine de zihin okumak için doktor Hannibal'dan yardım ister. 

 Yukarıda verdiğimiz ve anlattığımız seri katil dizileri hem en iyiler kategorisinde hem de klasik seri katil dizileri arasında yer almaktadır. 

 En Çok İzlenen Seri Katil Dizileri Listesi 

 Bilindiği gibi en iyiler her zaman en çok izlenenlerdir. Yukarıdaki başlıktaki en iyi seri katil dizilerinin dışında en çok izlenen seri katil dizilerinin listesi şöyle sıralanmaktadır: 

Mindhunter 

Bron/Broen 

Luther 

True Detective 

Mindhunter dizisinde yavaş ilerleyen bir akış hakimdir. Buna rağmen en çok izlenenler listesine girmeyi başarmıştır. İki ajanın suçluların profillerini çıkartmasını anlatmaktadır. Bu iki ajan direk suça değil suçun arkasındaki nedenlere odaklanmaktadır. Bu yüzden de suçlularla yüz yüze görüşmeler yapmaktadırlar. 

 Bron/Broen dizisi bir kadın cesedinin bulunmasının ardından başlamaktadır. Bu kadın cesedi ise Danimarka'yı İsveç'e bağlayan bir köprüde bulunmuştur. Dizisinin senaryosunu müthiş yapan ise bu cinayeti çözmek için iki polisin ortak çalışmaya başlamasıdır. 

 Luther dizisi zeki bir dedektif olan John Luther'in işlerini anlatmaktadır. Dedektif seri cinayetleri çözmek için başarılı çalışmalar yürütmektedir. Hatta gerektiğinde kanunları bile yok saymaktadır. Bu durum üstleri tarafından hoş görülmemektedir. Dizi bu şekilde ilerlerken arkada çalan şarkılara da hayran kalacaksınız. 

 True Detective dizisi de Rust Cohle ve Martin Hart kişilerinin 17 sene boyunca bir seri katilin peşinde koşmasını anlatmaktadır. Bu dedektifler günümüzde dosyanın tekrar açılmasıyla kendilerini sorgu odasında bulur. Bu dizide her sezon farklı bir olay işlenmektedir. Aynı zamanda dedektifler kendilerini işten çıkılmaz bir durumun ışığında görmektedir. 

 En Çok Sevilen Seri Katil Dizileri Listesi 

 Yapılan araştırmalar sonucunda listenin en başında yer alan ve en çok sevilen seri katil dizilerini şöyle sıraladık: 

Sharp Objects 

Killing Eve 

Wolf Creek 

The Fall 

Sharp Objects dizisi Muhabir Camille Preaker'in memleketine dönmek zorunda kalışını anlatmaktadır. Bunun nedeni ise iki genç kızın cinayetini haber yapmaktır. Cinayeti çözmek için birçok yol izleyen muhabir kendi memleketinde kendi geçmişiyle de yüzleşir. 

 Killing Eve dizisi ise güvenlik servisinde çalışan Eve ile seri katillik yapan ve işinden zevk alan Villanelle'nin yollarının birleşmesini anlatmaktadır. Bu iki zeki kadın zaman içerisinde birbirlerine takıntılı hale gelir. 

 Wolf Creek dizisi 19 yaşındaki Eve'yi Mick Taylor adındaki bir seri katilin gözüne kestirmesiyle başlamaktadır. Bunun üzerine Eve seri katilin saldırısına uğrar ve sağ çıkar. Eve bu saldırıda diğer arkadaşlarını kaybetmiştir. Bunun üzerine seri katilden intikam almak ister. 

 The Fall dizisinde ise seri katil Paul Spector'u Dornan canlandırmaktadır ve rolünün hakkını vermektedir. Seri katili yakalamak için Stella ve ekibi üst bir çaba göstermektedir. Hareketli olan dizide seri katil olan Paul'un yakalanıp yakalanamayacağı merak konusudur.

 

 

 

 

False