GeriKültür Sanat En İyi Psikoloji Dizileri - En Çok İzlenen Ve Senilen Psikoloji Dizileri Listesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Psikoloji Dizileri - En Çok İzlenen Ve Senilen Psikoloji Dizileri Listesi

En İyi Psikoloji Dizileri - En Çok İzlenen Ve Senilen Psikoloji Dizileri Listesi

"Psikoloji temalı dizilerde ana karakterlerin yaşadığı travmalar ve bu travmalarla nasıl yüzleştikleri anlatılır. Korku ve gerilim ögelerinin de yer aldığı psikolojik dizilerde genellikle karakterin tam olarak ne düşündüğünün ve nasıl hissettiğinin anlaşılması için iç ses kullanılır. Dünya genelinde en çok izlenen ve sevilen psikoloji dizilerini derledik."

 En iyi yerli psikolojik dizilerden bazıları ve yönetmenleri şunlardır:

 1- Şahsiyet - Onur Saylak

 2- Masum - Seren Yüce

 3- Alef - Emin Alper

 4- Dip - Uygar Kutlu - Çağatay Tosun 

 En Çok İzlenen ve Sevilen Psikoloji Dizileri 

 1- You / Sen 

 Bu zamana kadar 30 bölümü yayımlanan ve 4. sezonunun çekimlerine başlanan You dizisi, aşık olduğu kadınlara karşı takıntılı olan Joe adlı bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Joe, çalıştığı kitapçıya gelen Beck'i görür görmez aşık olur. İnternette yaptığı kısa bir araştırmadan sonra Beck'in nerede yaşadığını öğrenir ve onu takip etmeye başlar. 

 Beck bir gün sarhoşken tren rayına düşer. Joe, hayatını kurtarır ve ikili yakınlaşır. Başlarda güzel giden ilişkileri Joe'nun Beck'i herkesten kıskanmasıyla bambaşka bir hal alır.

 Caroline Kepnes'in kaleme aldığı Sen ve Biz adlı kitaplardan uyarlanan YOU dizisinin oyuncu kadrosunda Penn Badgley, Elizabeth Lail, Michael Park ve Reg Rogers yer alıyor. 

 2- Tabula Rasa 

 Adını John Locke'un Tabula Rasa (Boş Levha) kuramından alan dizide, hafıza kaybı yaşayan bir kadının, yaşadığı gizemli olayları anlatılıyor. Veerle Baetens'in yönettiği Belçika yapımı dizi, 9 bölümden oluşmaktadır. 

 3- Mindhunter 

 Psikoloji, suç, dram türündeki Mindhunter dizisinin yönetmen koltuğunda, Kayıp Otoban, Eraserhead ve Mulholland Çıkmazı adı filmleriyle tanınan David Fincher oturuyor. Aynı zamanda bir dönem dizisi olan ve 70'lerde geçen filmde, Amerika'daki seri katilleri yakalamak için kurulmuş özel bir ekibin yaşadıkları anlatılıyor.

  IMDB puanı 8.6 olan ve ülkemizde de çok sevilen Mindhunter dizisinin oyuncu kadrosunda yer alan isimler şunlardır: 

 4- Ratched 

 Jack Nicholson'un oynadığı Guguk Kuşu filminin öncesini anlatan Ratched dizisi, Mildred Ratched adlı bir hemşirenin yaşadıklarını konu ediniyor. Bir akıl hastanesinde işe başlayan Ratched, başlarda herkese karşı çok naziktir. Ancak zaman geçtikçe içindeki şeytani güç ortaya çıkacak ve hastaların üzerinde tuhaf ve tehlikeli deneyler yapmaya başlayacaktır. 

 Nelson Cragg, Ryan Murphy ve Michael Uppondahl'ın yönettiği Ratched dizisi 2. sezon için onay aldı. İlk sezonu 8 bölümden oluşan dizide baş rolüSarah Paulson ve Finn Wittrock paylaşıyor. 

 5- Freud 

 Psikanaliz biliminin kurucusu Sigmund Freud'un yaşamından kesitler sunan Freud dizisi, 2020 yılının en çok izlenen psikolojik dizilerinden biri oldu. Avusturya - Almanya ortak yapımı olan dizide özellikle sahne tasarımı ve dekorlarıyla büyük beğeni topladı. Psikolojik ve fantastik ögelerin yer aldığı yapımda Freud'u Robert Finster canlandırıyor. 

 6- The Alienist - Ruh Avcısı 

 Bu zamana kadar 18 bölüm yayımlanan Ruh Avcısı dizisi 19. yüzyılda geçiyor. Kurbanlarını vahşice öldüren bir seri katili yakalamak için bir araya gelen 3 kişilik bir ekibin yaşadıklarını anlatan dizide Luka Ewans, Daniel Brühl ve Dakota Fanning gibi ünlü isimler yer alıyor.

  7- Ölmek İçin 13 Sebep - 13 Reasons Why 

 Gregg Araki, Carl Franklin ve Kyle Patrick Alvariz tarafından yönetilen dizi toplam 4 sezon ve 49 bölümden oluşuyor. Psikolojik dram türündeki yapımda Hannah adlı bir lise öğrencisinin neden intihar ettiği anlatılıyor. İntiharın psikolojik nedenlerini mercek altına alan dizide Dylan Minnette ve Christian Navarro gibi genç isimler rol alıyor.

 

False