GeriKültür Sanat En İyi Mutant Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Mutant Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi Mutant Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Sinema dünyasında birçok farklı türe ait yapım bulmak son derece mümkündür. Özellikle bazı türlerin özel bir seyirci kitlesi olduğu görülmektedir. Mutant filmleri de bu türlerden birisidir. Film sektöründe çok iyi mutant filmleri bulunmaktadır. Sizler için en iyi mutant filmleri - en çok izlenen filmler listesi ve önerileri gibi merak edilenleri derledik."

Mutant filmleri heyecan yüklü yapımlar olmalarının yanında gerilim dolu filmler olarak da bilinmektedir. Bu yapımların bazıları daha çok ilgi çekmeyi başarmıştır. Bundan dolayı mutant filmleri denildiği zaman karşımıza muhteşem yapımların çıktığı görülmektedir. 

En iyi Mutant Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi ve Önerileri

 X-Men Serisi (2000) 

Deadpool (2016) 

Gerçeğe Çağrı (1990) 

Gerçek Kötüler (2016) 

Fantastik Dörtlü (2005) 

X-Men Serisi (2000) 

Mutant filmlerinden olan X-Men serisi her zaman en popüler yapımlar arasında yer almaktadır. Seride çok sayıda film olduğu için arasından seçim yapmak oldukça zordur. 2000 yılında ortaya çıkan ilk filmin ardından onlarca devam filmi gelmiştir. Serideki birçok film bir biri ile bağlantılı olsa da ayrı konuların işlendiği X-Men filmleri de vardır. 

X-Men serisinin temel konusu iyi ve kötü mutantların kavgasıdır. İyi mutantlar insanlarla uyum içerisinde yaşarken kötü mutantlar ise mutant ırkının üstün olduğuna inanmaktadırlar. Seride Wolverine, Prof. X, Magneto, Storm, Beast, Jean Grey, Scott, Rogue ve Mystique gibi başkarakterler bulunmaktadır. 

X-Men serisinin oyuncu kadrosunda birçok ünlü isim yer almaktadır. Patrick Stewart, Michael Fassbender, Ian McKellen, Hugh Jackman, James McAvoy, Jennifer Lawrence ve Halle Berry seride en çok rol alan oyunculardır.

 Deadpool (2016)

 Marvel Comics karakteri olan Deadpool sinemaya uyarlandıktan sonra geniş bir hayran kitlesine sahip olmuştur. Filmde kanser hastası olan bir adamın iyileşme süreci mutant olması ile mümkün olmaktadır. Çünkü bu adam ölüme çok yakındır ancak mutant olması ile sınırları zorlayan bir hayata kavuşuyor.

 Filmde Ryan Reynolds Deadpool'a hayat vermektedir. Diğer başrol oyuncuları ise Morena Baccarin, T. J. Miller ve Stefan Kapicic şeklindedir.

 Gerçeğe Çağrı (1990) 

Orijinal adı Total Recall olan filmde ünlü aktör Arnold Schwarzenegger yer almaktadır. Mutant içerikli olan bu filmde bolca aksiyon ve gerilim sahnesi bulunmaktadır. Filmde, insanların zihinleri ile oynanan bir dünyada Quaid adlı adamın yaşadığı olaylar anlatılmaktadır.

 Filmde Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone, Michael Ironside ve Rachel Ticotin oynamaktadır.

 Gerçek Kötüler (2016)

 Suicide Squad olarak bilinen bu filmde farklı özelliklere sahip olan kahramanlar görülmektedir. Bu kahramanların kötü oldukları bilinmektedir. Yani her biri ayrı suçlardan dolayı yakalanmışlardır. Ancak başarı şansı çok düşük olan bir iş için bu kötüler aynı takımda yer almak zorundadırlar. Filmde mutanta dönüşmüş olan birçok karakterin olduğu görülmektedir. 

Başrollerinde Will Smith, Margot Robbie, Viola Davis, Jai Courtney ve Jared Leto gibi isimlerin olduğu film vizyonda büyük bir yankı uyandırmıştır.

 Fantastik Dörtlü (2005)

 En başarılı filmlerden birisi olan Fantastik Dörtlü oldukça hareketli bir filmdir. Dört ana karakter üzerine kurulan filmde uzayda meydana gelen bir kaza sonucu yaşananlar anlatılmaktadır. Bu kazadan dolayı dört karakterde farklı güçlere sahip olur. Asıl önemli olan ise filmde kötü bir karakter olan Doctor Doom'unda özel güçlere sahip olmasıdır. Mutant teması ile iyi bir iş çıkaran yapımın devamı da gelmiştir.

 Filmde Alev Adam, Taş Adam, Görünmez Kız ve Bay Fantastik gibi mutant karakterler bulunmaktadır. Başrollerinde Chris Evans, Jessica Alba, Julian Mcmahon, Jamie Bell ve Kate Mara gibi yıldızlar yer almaktadır.

 

 

 

False