GeriKültür Sanat En İyi Ken Loach Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Ken Loach Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi Ken Loach Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Ken Loach, 17 Haziran 1936 tarihinde İngiltere'nin Warwickshire kentinde doğdu. Bu zamana kadar 20'den fazla sinema filmi çeken İngiliz yönetmen, birçok televizyon filminde de görev aldı. Filmlerinde genellikle işçi hakları, yoksulluk ve işsizlik gibi toplumsal sorunlara değinen yönetmen, başta Altın Palmiye olmak üzere birçok ödül kazandı. Sizin için en çok izlenen ve en beğenilen Ken Loach filmlerini derledik."

 Ken Loach'ın televizyon kanalları için çektiği filmlerden bazıları şunlardır:

 1- Umut Günleri

 2- The Big Flame - Büyük Yangın

 3- Arthur'un Evliliğinin Son Günleri

 4- Auditions - Özel Seçkiler

 5- Kömür Fiyatı 

 En Çok İzlenen Ken Loach Filmleri Listesi ve Önerileri

  1- The Wind That Shakes the Barley - Özgürlük Rüzgarı 

 Bir savaş dramı olan Özgürlük Rüzgarı, ülkelerini işgal eden İngiltere ordusuna karşı ayaklanma başlatan bir grup gencin hikayesini anlatıyor. 2006 yılında Altın Palmiye kazanan filmde başrolleri Cillian Murphy, Padraic Delaney ve Orla Fitzgerald paylaşıyor. 

 İrlanda, Fransa, Belçika ortak yapımı olan film, Ken Loach'ın en çok izlenen filmlerinden biridir. En İyi Görüntü dalında Avrupa Film Ödülüne layık görülen Özgürlük Rüzgarlarının Imdb puanı 7.5'dir. 

 2- Sorry We Missed You - Üzgünüz, Size Ulaşamadık 

 Ken Loach'ın 2019 yılında vizyona giren son filmi, Üzgünüz Size Ulaşamadık filminde kamyonet alıp kendi işini kurmak isteyen bir kargo elemanının hikayesi anlatılıyor. İngiltere'deki kargo firmalarının uzun mesai saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını gerçekçi bir şekilde beyazperdeye Taşıyan filmin senaryosunu Paul Laverrty yazdı. 

 3- Ladybird Ladybird - Minik Kuş Minik Kuş 

 Sinema eleştirmenleri tarafından Ken Loach'ın en dokunaklı ve sert filmlerinden biri olarak nitelendirilen Ladybird Ladybird 1994 yılında gösterime girdi. Filmde ekonomik sıkıntılar çeken 4 çocuklu bir annenin, yaşadığı maddi sıkıntılar ve geçim mücadelesi anlatılıyor. 

 Filmin oyuncu kadrosunda yer alan isimler: James Bannon, Ray Winsyone, Lee Alliston, Crissy Rock 

 4- Kes - Kerkenez

  Ken Loach'ın ikinci uzun metrajlı filmi olan Kerkenez, İngiltere'deki sokak çocuklarının yaşamını merkezine alıyor. O çocuklardan biri olan Billy'nin yaşadığı zorlukları sade bir şekilde beyaz perdeye taşıyan Ken Loach, bu filmle 2 Bafta ödülü birden kazandı. 

 Billy üzerinden dünyadaki tüm sokak çocuklarının marruz kaldığı şiddeti anlatan Kerkenez filminin senaryosunu Barry Hines ve Tonny Garnett yazdı. 1969 yılında vizyona giren filmin IMDB puanı 7.9'dur.

  5- Riff - Raff - Ayak Takımı 

 1991 yılında gösterime giren ayaktakımı filminde hapisten yeni çıkan Billy'nin ve toplum tarafından dışlanan kişilerin hayata tutunma çabaları anlatılıyor. Billy günlerce iş aradıktan sonra bir inşaatta iş bulur. Sigortasız ve az maaşla işe başlayan Billy'nin inşaatta yeni tanıştığı kişiler yüzünden başı belaya girer ve olaylar gelişir.

  Çekimleri İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilen Riff Raff filminin senaryosunu, birçok filmde Ken Loach ile birlikte çalışmış olan Bill Jesse yazdı.

  6- Bread and Roses - Ekmek ve Güller 

 İngiliz yönetmen Ken Loach'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde çektiği ilk film olan Ekmek ve Güller 2000 yılında gösterime girdi. Fransa Almanya İspanya ortak yapımı olan filmde genellikle aksiyon ve gerilim türündeki filmlerde rol alan Adrien Brody oynuyor. 

 Ekmek ve Güller filminde yasa dışı yollarla Meksika'dan Amerika'ya gelen işçilerin çalıştığı fabrikada yaşadıkları zorluklar anlatılıyor. Kültür çatışması, ekonomik eşitsizlik ve ırkçılık sorununa da parmak basan Ekmek ve Güller filmi katıldığı uluslararası festivallerden toplam 5 ödül topladı.

  Filmde Adrien Brody'e Elpidia Camillo ve Jack McGee eşlik ediyor.

 

False