GeriKültür Sanat En İyi Jean-Luc Godard Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Jean-Luc Godard Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi Jean-Luc Godard Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Jean-Luc Godard, 3 Aralık 1930 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te doğdu. 60'lı yılların başında Hollywood'a tepki olarak Yeni Dalga akımını kurdu. İlk yönetmenlik deneyimini 1954 yılında yaşayan Godard, bu zamana kadar 70'den fazla film çekti. Televizyon kanalları için birçok film ve video hazırlayan Fransız yönetmen, bazı projelerde senarist ve yapımcı olarak görev aldı. En çok izlenen ve beğenilen Jean- Luc Godard filmlerini sizin için derledik."

 Yeni Dalga akımının öncü isimlerinden biri olan Godard, uluslararası festivallerde birçok ödül kazandı. Deneyimli yönetmenin kazandığı ödüllerden bazıları şunlardır: 1- Altın Aslan 2- Yaşam Boyu Başarı Ödülü 3- Cannes Film Festivali Jüri Ödülü 4- Cesar Sinema Onur Ödülü 

  En Çok İzlenen Jean- Luc Godard Filmleri Listesi ve Önerileri 

 1- À bout de souffle - Serseri Aşıklar 

 1960 yılında gösterime giren Serseri Aşıklar filmi, Sinema Eleştirmenleri En İyi Film Ödülünü kazandı. Net bir konusu olmayan filmde yeni tanışan bir çiftin birlikte geçirdiği bir hafta anlatılır.

 Çekimleri Paris'te gerçekleşen filmin senaryosunu François Truffaut ile Godard birlikte yazmıştır. Başrollerini Jean Seberg ve Jean Paul Belmondo'nun paylaştığı filmin IMDB puanı 7.8'dir. 

 2- Une Femme est Une Femme - Kadın Kadındır

  Komedi dram romantik türündeki filmde Angela ve Emile çiftinin ilişkisi anlatılıyor. Angela çocuk sahibi olmak istediğini defalarca söylese de Emile buna hazır olmadığını belirterek Angela'nın bu isteğini reddeder. Çiftin arasındaki tartışmalar her geçen gün şiddetini arttırır. 

 Anna Karenina, Henri Attal ve Jean Paul Belmondo'nun başrolde olduğu film 1961 yılında vizyona girdi. 

 3- La Petit Soldat - Küçük Asker 

 La Petit Soldat filminde, savaşa katılmamak için Fransa'dan kaçmaya çalışan Bruno'nun yaşadıklarını konu ediniyor. Küçük Asker filminde Yeni Dalga sinemasının en önemli özelliklerinden biri olan yabancılaşma tekniği kullanılmıştır Karakterler bazen kameraya bakarak doğrudan doğruya seyirci ile konuşur. 

 4- Sauve qui peut (la vie) - Herkes Başının Çaresine Baksın

  Herkes başının çaresine baksın filminde, saygın bir işadamı, bir televizyon yapımcısı ve bir hayat kadınının yaşadıkları anlatılıyor. Godard'ın eski filmlerine birçok gönderme yaptığı filmde, yönetmen hem Avrupa kültürünü hem de Hollywood sinemasını eleştirmiştir.

  Birçok sinema eleştirmenine göre Jean-Luc Godard'ın en karamsar filmlerinden biri olan Herkes Başının Çaresine Baksın filminin oyuncu kadrosunda Isabella Hupert, Nathalie Baye, Jacques Dutronc ve Cecile Tanner yer alıyor.

  5- Pierrot Le Feu - Çılgın Pierrot

  1965 yılında gösterime giren çılgın Pierrot filmi, Jean Luc Godard'ın en çok izlenen ve beğenilen filmleri arasında yer alıyor. Filmde işinden istifa edip ailesini terk eden bir muhabirin yaşadığı sıra dışı olaylar anlatılıyor. 

 Uluslararası festivallerden toplam 12 ödül kazanan Çılgın Pierrot filmi, Lionel White'ın aynı adlı eserinden beyaz perdeye uyarlandı.

  6- Le Mépris - Nefret 

 Çekimleri İtalya'nın Naples kentinde gerçekleştirilen Nefret filminde yazdığı senaryodaki karaktere dönüşen Paul'ün yaşadığı yabancılaşma anlatılıyor. İtalya - Almanya ortak yapımı olan filmde ünlü Alman yönetmen Fritz Lang de rol almaktadır. Fritz Lang'e eşlik eden isimler arasında Bridget Bardot, Jack Palance ve Michel Piccoli yer alıyor. 

 7- Une femme mariée: Evli Bir Kadın 

 Mutsuz bir evliliği olan Charlotte, Robert adlı bir adamla yasak aşk yaşamaktadır. Bir gün hamile olduğunu öğrenen Charlotte eşi ve sevgilisi arasında bir tercih yapmak zorunda kalacaktır.

  Godard'ın Charlotte karakteri üzerinden kadının toplumsal yaşamdaki yerini sorguladığı Evli Bir Kadın filminin bazı sahneleri siyah - beyaz çekildi.

 

False