GeriKültür Sanat En İyi Edgar Wright Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Edgar Wright Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi Edgar Wright Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"Her zaman için en çok ilgi duyulan sektörlerin başında sinema sektörünün geldiği görülmektedir. Çünkü sinema sektörü herkese hitap eden ve oldukça geniş içeriklere sahip çok önemli bir sektördür. Sizler için en iyi Edgar Wright filmleri - en çok izlenen filmler listesi ve önerilerini derledik."

Filmlere baktığımız zaman genellikle en büyük ilginin oyuncularda olduğu görülmektedir. Ancak kamera arkasında çalışan kişilerde sinema dünyası için oldukça önemlidir. Özellikle yönetmenlerin sinema filmlerindeki emekleri oldukça çoktur. Edgar Wright'ta yönetmen ve yazar olarak çok önemli işlere imza atmıştır ve atmaya da devam etmektedir. İngiliz yönetmenin doğum tarihi ise 18 Nisan 1984 olarak bilinmektedir. 

En iyi Edgar Wright Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi ve Önerileri 

Zombilerin Şafağı (2004) 

Sıkı Aynasızlar (2007) 

Scott Pilgrim vs. the World (2010) 

Tam Gaz (2017) 

Dün Gece Soho'da (2021)

 Zombilerin Şafağı (2004) 

Edgar Wright imzalı bu film oldukça beğenilen ve çok ses getiren bir yapım olarak bilinmektedir. Klasik zombi filmlerine benzese de son derece komik bir film olduğu görülmektedir. Filmde korku ve gerilim unsurları da yer almaktadır. Yani eğlenceli ve bir o kadarda korku dolu bir film izlemek isteyenlerin Zombilerin Şafağı'nı seyretmeleri gerekmektedir. 

Filmde Shaun ve Ed iki iyi arkadaşlardır. Bu iki arkadaş Shaun'un sorunlarını konuşmak için bir araya gelirler. Ancak bu arada zombiler ortaya çıkar ve herkesi yemeye başlarlar. Tabi bu durum Shaun için oldukça kolay görülmektedir. Ed'le beraber zombilerin hakkından gelmek için iş birliği yaparlar. Ünlü oyuncu Simon Pegg ve Nick Frost filmin başrolünde yer alan oyuncular.

 Sıkı Aynasızlar (2007) 

Yönetmen koltuğunda Edgar Wright'ın oturduğu Sıkı Aynasızlar, 2007 yapımı aksiyon ve polisiye bir filmdir. Ayrıca filmde komedi unsurları da sıkça görülmektedir. Başrolde yer alan ünlü oyuncu Simon Pegg yine harika bir performans gösteriyor. Diğer oyuncular arasında ise Martin Freeman ve Bill Nighy heryer almaktadır. 

İyi bir oyuncu kadrosu olan filmin konusu ise Londra polisi Angel ve Danny üzerinden ilerlemektedir. Angel ve Danny ortak olarak çalışmaya başlayınca işler hiç beklenmedik yönde ilerleyecektir. Çünkü bu ikilinin yaptıkları işi hakkıyla yapmaya çalıştıkları görülmektedir. 

Scott Pilgrim vs. the World (2010) 

Edgar Wright imzalı iyi filmlerden biriside Scott Pilgrim vs. the World adlı aksiyon, komedi ve fantastik yapımdır. Filmde Scott Pilgrim'in başından geçen ilginç olaylar anlatılmaktadır. Michael Ceara bu fimde Scott Pilgrim karakterine hayat vermektedir. Mary Elizabeth Winstead ise Ramona Flowers karakterini canlandırmaktadır. Edgar Wright bu filmde yönetmen olarak oldukça iyi bir iş çıkarmayı başarıyor. 

 Tam Gaz (2017)

Tam Gaz filmi 2017 yılında gösterilmiş olan oldukça başarılı bir yapımdır. Aksiyonu ve gerilimi yaşamak için ideal bir film olan Tam Gaz, Edgar Wright imzalı bir filmdir. Ansel Elgort, Jon Hamm, Jamie Foxx, Kevin Spacey ve Lily James gibi oyuncularla çekilen film ABD yapımıdır. 

Dün Gece Soho'da (2021) 

Dün Gece Soho'da filminin yönetmeni Edgar Wright ve yapım ülkesi ise Birleşik Krallık'tır. Son derece iyi bit senaryosu bulunan Dün Gece Soho'da filmi 2021 tarihine damga vurmuş bir yapımdır. Ana-Taylor Joy, Thomasin McKenzie ve Matt Smith gibi oyuncular filmde başrol oyuncuları arasında yer almaktadır. 

Filmin hikayesinde ise gizemli olaylar sonucunda 1960 yıllarına giden bir kadın yer almaktadır. Konusu oldukça iyi olan filmde oyunculuklarında son derece başarılı bir şekilde olduğu dikkat çekmektedir.

 

 

 

False