GeriKültür Sanat En İyi Beyin Yakan Filmler En Çok İzlenen Ters Köşe Yapan, Gizemli Filmler Listesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Beyin Yakan Filmler En Çok İzlenen Ters Köşe Yapan, Gizemli Filmler Listesi

En İyi Beyin Yakan Filmler En Çok İzlenen Ters Köşe Yapan, Gizemli Filmler Listesi

"Seyrettiğimiz filmler arasında bazılarının beyin yakan bir senaryoya sahip olduğu görülmektedir. Çünkü bu tarz filmlerin ilginç bir senaryoya sahip olduğu bilinmektedir. Filmi anlamak oldukça zor olsa da senaryo son derece gizemlidir. Sizler için en iyi beyin yakan filmler en çok izlenen ters köşe yapan, gizemli filmler listesini derledik."

Beyin yakan filmlerin sayısı oldukça çoktur. Sinema dünyasında bu tarz filmler sıklıkla çekilmektedir. Çünkü seyircide ters köşe etkisi yaratan her film başarılı olmaya yakındır. 

En iyi Beyin Yakan Filmler En Çok İzlenen Ters Köşe Yapan, Gizemli Filmler Listesi 

Geçmişi Olmayan Adam (2002) 

Aman Tanrım! (2003) 

De Javu (2006) 

Sihirbazlar Çetesi (2013) 

Yevadu (2014) 

Lucy (2014) 

Geçmişi Olmayan Adam (2002) 

Jason Bourne karakterinin hikayesinin anlatıldığı bu film serinin ilk filmidir. İlerleyen yıllarda Jason Bourne karakteri üzerine yeni filmler yapılmıştır. Tabi her seride olduğu gibi ilk filmler çok önemlidir. Geçmişi Olmayan Adam filminde Jason Bourne yalnız başına kalmış bir adamdır. Geçmişini ve nereden geldiğini ise hatırlayamaz. Şimdi ise hiç bilmediği ve kimseyi tanımadığı bir maceranın içine girmek zorunda kalacaktır. 

Geçmişi Olmayan Adam seyircide ters köşe etkisi yaratacak oldukça başarılı bir yapımdır. Başeollerde Matt Damon, Franka Potenta ve Julia Stiles yer almaktadır. 

Aman Tanrım! (2003) 

Ünlü komedyen Jim Carrey'nin başrolde yer aldığı bu film beyin yakan tüedendir. Fim komedi ve fantastik türünde bir yapımdır. Filmde Bruce Nolan karakteri ele alınmıştır. Bruce Nolan hayatından bıkmış bir şekilde sürekli Tanrıya isyan etmektedir. Bu durumdan dolayı bir gün Tanrı ona insan silüetinde görünür. Tabi bundan sonraki hikaye beyin yakan türden devam etmektedir. 

De Javu (2006) 

En karmaşık filmlerden birisi De Javu filmidir. Çünkü bu filmde gizem ve heyecan hiç durmadan devam etmektedir. Filmin ana temasında geçmişe giderek olayların akışını bozmak yer almaktadır. Fimde Denzel Washington ve Jim Caviezel başrolde yer almaktadır. 

Sihirbazlar Çetesi (2013) 

Eğer film izlerken çok harika bir vakit geçirmek istiyorsanız Sihirbazlar Çetesi filmi tamda size göre bir yapımdır. Çünkü filmin her anı gizem dolu beyin yakan türdendir. Olayları anlamak neredeyse çok zordur. Bunun için filmi çok dikkatli izlemeye çalışıyorsunuz. Sahneler ilerledikçe taşlar yerine oturuyor. Ancak karmaşıklık hiçbir şekilde çözülmüyor. Bunun için filmin sonunu beklemeniz gerekecek. 

2013 yılında vizyona giren ilk film çok büyük bir başarı kazanınca devam halkasıda gelmiştir. Filmde Hulk rolü ile tanınan Mark Ruffalo, usta oyuncu Morgan Freeman, Dave Franco, Woody Harrelson ve Jesse Eisenberg yer almaktadır.

Yevadu (2014) 

Bir Hint filmi olan Yevadu son derece gizemli ve beyin yakan bir filmdir. Çünkü film normal seyrinde ilerlerken seyirci ne olduğunu anlamadan konu bambaşka bir yere gitmektedir. Filmin ilerleyen zamanlarında ise herşey yerine oturmaya başlamaktadır. Sürpriz gelişmelerin sıklıkla yaşandığı filmi kesinlikle izlemelisiniz. 

Ram Charan, Shruti Haasan ve Amy Jackson başrollerde yer almaktadır. Aksiyon ve gerilim türündeki bu Hint filmi yüksek bir gişe yapmayı kolayca başarmıştır.

 Lucy (2014) 

İzlerken çok şaşıracağınız Lucy filmi 2014 yılında vizyona girmiştir. Filmde yer alan sahneler oldukça karmaşıktır. Çünkü filmde büyük bir sinema teknolojisi kullanılmıştır. Lucy'nin vücuduna verilen bir tür sentetik uyuşturucu onda çok farklı bir etki yapar. Lucy artık özel güçlere sahip olan bir kadındır. Bu gücün sınırları ise hiç belli değildir. 

Güzel ve başarılı oyuncu Scarlett Johansson bu filmde oldukça iyi bir performans ortaya koyuyor. Gizemli ve beyin yakan sahneleri ile muhteşem bir zaman geçirmeye yardımcı olmaktadır.

 

 

 

False