GeriKadın Sağlığı Düz Bir Karın İçin Uzak Durmanız Gereken 6 Yiyecek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Düz Bir Karın İçin Uzak Durmanız Gereken 6 Yiyecek

Düz Bir Karın İçin Uzak Durmanız Gereken 6 Yiyecek

"Düz bir karın hem erkek hem de kadınların arzuladığı bir şey. Günlük hayatınız tempolu ise ve beslenmeniz uygun değilse, bunu başarmak pek de kolay olmayabilir. Bu süreci kolaylaştırmak için 6 altın kuralı aklınızdan çıkarmayın…"

1. Süt ürünlerine çok yüklenmeyin

Süt ürünleri karın bölgesini düzleştirmek yerine şişirme eğilimindedir, bu sebeple eğer düz bir karın istiyorsanız süt ve süt ürünlerini fazla tüketmeyin. Ayrıca çok fazla sütlü yiyecek tüketirseniz gaz problemi de yaşayabilirsiniz. Yoğurt ise süt ürünleri içinde gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bir besindir.

2. İşlenmiş gıda, şeker ve alkolü unutun

Evet, istenen sonuçları elde etmek için belirli bir yaşam tarzı ve beslenme kuralları edinmeniz gerekebilir. İşlenmiş gıdalar, şeker ve şekerli gıdalar, alkol de hayatınızdan çıkarmanız gerekenlerin başında geliyor. Bu gıdalar midenize yapışma eğilimi gösterir ve karın bölgenizde yağlanmaya sebep olurlar.

3. Tuz tüketimini azaltın

Tuz, konu selülit oluşturmak ve kilo almanızı sağlamak olduğunda büyük rol oynar. Çünkü tuz, vücudunuzda su tutar ve doğal sindirimi önler. Öyleyse, kendinize bir iyilik yapın ve tuz tüketimini en aza indirin.

Düz Bir Karın İçin Uzak Durmanız Gereken 6 Yiyecek

4. Artık baharatlı yiyecek yok

Mide genellikle baharatlı ürünleri sindirmeye çalışırken çok tahriş olur; o nedenle maalesef ne kadar sevseniz de onlardan uzak durmalısınız. Baharatlar sindirim sistemi için sorunlara neden olabilir ve mideye doğrudan depolanabilir. Bu, özellikle sıcak baharatlar için geçerlidir.

Düz Bir Karın İçin Uzak Durmanız Gereken 6 Yiyecek

5. Karbonhidrat alımını azaltın

Karbonhidratlar, ek yağlar oluşturarak ve şişkin hissetmenizi sağlayarak karın zayıflama sürecinde pek de yardımcınız sayılmazlar. Makarna, ekmek, tatlı gibi gıdaların tüketimini azaltmalısınız. Bunların yerine protein bazlı yiyecekleri tercih ederseniz, sonucu kısa sürede göreceksiniz.

Düz Bir Karın İçin Uzak Durmanız Gereken 6 Yiyecek

6. Daima meyve tüketin

Meyveler sağlığa oldukça faydalıdır. Ancak, karnınızı düzleştirmek için tükettiğiniz meyve türlerine dikkat etmeniz gerekir.

YAĞ YAKIMINI HIZLANDIRAN MEYVELER

MAHMURE ÖZEL

False