GeriCinsellik Doruklarda gezinmek...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doruklarda gezinmek...

"Kaşmir bir geceliğin teninize değdiğinde size hissettirdiği mayhoşluk ya da izlediğiniz filmde erkeğin giydiği iç çamaşırının sizeki yaramaz yansımaları."

İşte tüm bunlar cinsel hayatınızı doruklara çıkarabilecek ayrıntılar.

California Üniversitesi Kadın Cinsel Sağlığı Merkezi Direktörü Jennifer Berman 'Etrafınızdaki uyarıcılara açık olmazsanız mükemmel sekse giden anahtarı bulamazsınız' diyor. Hayatın bize sunduğu bu uyarıcıların neler olduğuna hep birlikte göz atmaya ne dersiniz?

Şarabın inkar edilemez gücü

Seksten zevk almanın en önemli koşulu fiziksel ve ruhsal rahatlık. Bu rahatlığı sağlayabilecek en güzel araçlardan biri de hiç kuşkusuz işten eve geldiğinizde size günün tüm yorgunluğunu unutturacak olan bir kadeh kırmızı şarap. Dr. Berman konuyla ilgili bakın neler söylüyor: 'Kırmızı şarap vücudunuzdaki kan dolaşımını hızlandırır bu da kaslarınızın gevşemesini sağlar. Bir kadeh şarap rahatlamanıza yardımcı olacak'.

Duşun büyüsü

Birçoğumuz suyun vücudumuz üzerindeki pozitif etkilerini unutup sabahları duş almadan işe gidiyoruz. Oysa ki ılık suyun tenimizde yarattığı rahatlama hissi tüm gün bizi zinde tutacak bir etki.

'Scentsational Sex' adlı kitabın yazarı Alan Hirsch suyun vücudumuza olan etkileri konusunda şunları söylüyor: 'Duyularınıza odaklanırsanız duş aldıktan sonra gerginliğinizin azaldığını ve burun yollarınızın açıldığını hissedeceksiniz. Bunun da ötesinde her türlü temasa daha duyarlı olduğunuzu farkedeceksiniz'.

Kendinize bir iyilik yapın ve yarın sabah biraz erken kalkın. Kendinizi duşa atın ve ılık su ve duş jeliyle vücudunuzu yıkayın. Parmaklarınızı teninizde gezdirirken yorgunluğunuzun üzerinizden akıp gittiğini farkedeceksiniz.

Kaşmirin kışkırtıcı etkisi

İpek, saten ve kaşmir gibi yumuşak kumaşların çıplak teninize değdiğinde nasıl güzel bir his uyandırdığını bilirsiniz. Bilmediğiniz şey bu kumaşların cinsel isteğinizi artırıcı özelliğe sahip olduğu.

Miami Üniversitesi Tıp Fakültesi Dokunma Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Dr. Tiffany Field konuyla ilgili şunları söylüyor: 'Dokunmasını sevdiğimiz kumaşlar dokunma isteğimizi artırır'. Bu bağlamda saten çarşaflar üzerinde yatarken yanınızda yatan erkeğe daha çok dokunmak istemeniz olası birşey öyle değil mi?

Oral seksten zevk almayı bilmek

Birçok kadın kendisine oral seks yapılırken duruma tam olarak konsantre olamıyor. Dr. Berman oral seks konusunda şunları söylüyor: 'Kadınların çoğu kendilerine oral seks yapılmasından utanıyor. Bu yüzden de duruma odaklanamıyor. Güzel bir deneyim yaşamak istiyosanız kendinizi rahat bırakmalı ve vücudunuzun sesini dinlemelisiniz'.

Libidonun çağrısı

Her an, her yerde canınız sevişmek isteyebilir. Böyle anlarda düşüncelerinizi başka taraflara kaydırmak yerine fantaziler kurararak bu anın tadını çıkarabilirsiniz. Dr. Berman şunları söylüyor: 'Böyle bir ön süreç seksi daha zevkli hale getirebilir'.

False