GeriKişisel Bakım Dolgu Malzemeleri İle Yüz Gençleştirme
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dolgu Malzemeleri İle Yüz Gençleştirme

Dolgu Malzemeleri İle Yüz Gençleştirme

"Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen estetik operasyonlarda botoks ve dolgu malzemeleri ile yüz gençleştirme işlemlerini anlatıyor."

Günümüzde botoks ve dolgu, estetik cerrahinin en çok uygulana ve hastalar tarafından en çok talep edilen prosedürler arasındadır. Kırışıklık ve yüzdeki kusurların giderilmesinde estetik cerrahinin sunduğu ameliyatsız güzelleşme seçenekleridir.

Botoks ile kırışık tedavisi

Botoks, clostirdium botulinum denilen bir bakterinin oluşturmuş olduğu bir toksindir. Vücuda herhangi bir zararı olmayan bir enjeksiyondur. Botoks enjeksiyonu eskiden nörolojik, ortopedik, kas gibi bazı rahatsızlıklarda uzun yıllardır kullanılan bir ilaçtır. 10 yıldan uzun bir süredir de estetik amaçlı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Botoks, istenmeyen ve ciltte kırışıklığa neden olan mimik hareketlerini engellemek için enjeksiyon aracılığıyla kasa uygulanarak yapılır. Özellikle göz etrafında, kaş arasında, alın çizgilerinde, kaş kaldırmada, boyun çizgilerinde kullanılır.
Gözlerin dış çevresinde oluşan kazayağı denilen çizgiler, burun ile ağız kenarındaki daha yaşlı gösteren oluklar, yorgun ve bitkin bir görüntüye neden olan kaş düşüklükleri kişileri mutsuz edebiliyor. Bütün bu sorunlardan botoks ve dolgu yardımıyla ameliyatsız bir şekilde çabucak kurtulabilirler. Öğle yemeği arasında ya da akşam işten eve dönüş sırasında kısa bir mola vererek bu sıkıntılarından kurtulabilir, kendilerini daha genç ve enerjik hissedebilirler.

Botoks enjeksiyonu kırışıklıklara neden olan gereksiz mimiklerin dondurulmasını sağlar. Yüzdeki birkaç noktaya yapılan enjeksiyonla hiçbir ağrı ya da sızı hissedilmeden basit bir şekilde gerçekleştirilebilir. Botoks etkisini birkaç gün içinde göstererek gereksiz mimiklerin kullanılmasını önler. Botoks doğru noktalara yapıldığı sürece yüzde donuk bir ifadeye neden olmaz. Doğal mimikler rahatlıkla kullanılabilir. Eğer iyi bir uygulama ise kişinin botoks ve dolgu yaptırdığı anlaşılmaz.

Dolgu Malzemeleri İle Yüz Gençleştirme

Dolgu malzemeleri ile yüz gençleştirme

Dolgu işlemleri ise burun kenarlarından aşağıya inen ya da iki kaş arasındaki derin oluklara, göz altlarındaki çukurluk nedeniyle oluşan morlukları azaltmada, eğer ihtiyaç varsa elmacık kemiklerine, dudaklara ve dudak çevresine kontur vermek için uygulanabilir. Geçici dolguların kullanma süresi iki yıldır. İki yıl sonra eğer istenirse dolgu işleminin tekrarlanması gerekir. Kalıcı dolgu kullanımı estetik cerrahlar tarafından tercih edilmez, tavsiye de edilmez. 2 yıl sonra hasta önceki dolgudan memnun kalmadıysa daha farklı bir uygulama yaptırabilir. Dolgu işlemleri de acısız ve basit bit uygulamadır. Dolgu malzemesi ya da yağ enjeksiyonu yapılabilir.

Yağ enjeksiyonu ile dolgu işlemi daha çok volüm gerektiren durumlarda uygulanır. Kalıcı bir uygulamadır. Fiyatı daha uygundur, fakat çok zayıf yüzler ve volüm eksiklerinde daha iyi sonuçlar verir. Yüzde elmacık kemiklerine, yanak çöküklüklerine ve göz altlarına uygulanabilir.
Botoks ve dolgu işleminde doğal görünüm çok önemlidir. Bütün estetik işlemlerde olduğu gibi amaç doğal olmayan bir görünümü doğal hale getirmektir. Hastanın yüzü için hangi tekniğin daha uygun olduğuna cerrahın karar vermesi çok daha doğrudur.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op.Dr. Fatih Dağdelen
Dolgu Malzemeleri İle Yüz Gençleştirme

False