GeriMakyaj Doğru makyaj ürünleri nasıl seçilir? İşte ipuçları...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğru makyaj ürünleri nasıl seçilir? İşte ipuçları...

Doğru makyaj ürünleri nasıl seçilir? İşte ipuçları...

"Doğru makyaj yapmaktan daha önemli bir şey varsa doğru makyaj ürünlerini seçmektir. Peki doğru makyaj ürünlerini nasıl seçeceğiz? İşte adımları..."

 

Renk seçimi

Makyaj ürünleri alırken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli şey, renk seçimidir. Bu, kişiye göre değişkenlik gösterirken, ruh halinize, kıyafetinize ve hatta hava durumuna göre de kişiye özel uyarlanabilir. Çok sık olmasa da farklı renkleri ve kombinasyonları denemekten kaçınmayın.

Duyarlılık

Dermatolojiye olan ilginin artmasıyla birlikte, artık çoğu insan cildine daha fazla önem vermeye başladı. Hassas ciltlere özel makyaj ürünleri, diğerlerine göre daha pahalı olabilir. Ancak, makyajınızı kusursuzlaştırırken, aynı zamanda sağlığınızdan ödün vermemek için buna değer.

Çevre dostu

Gezegenimizin giderek ısındığı, okyanusların ve toprağın giderek daha fazla kirlendiği bu zamanlarda, çevreye karşı duyarlı olmak ve yaklaşımlarımızın buna doğrudan etki ettiğini düşünerek hareket etmek son derece önemlidir. Moda dünyasının bu konuda çok da hassas olmadığı bir gerçek. Bu nedenle makyaj ürünü seçerken markaların çevreye olan duyarlılığını da göz önünde bulundurmamız gerekir.

Kaliteli ürünler


Herhangi bir ürün satın alırken dikkat etmeniz gerekenlerden biri de kaliteli olmasıdır. Cildimiz hassastır ve çok sayıda kimyasal içeren düşük kaliteli makyaj malzemeleri kullanıldığınızda, telafisi zor sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle, cildinize hak ettiği değeri vermeye özen gösterin.

False