GeriKadın Sağlığı Diyetteyken ne yemeli?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Diyetteyken ne yemeli?

"Diyet yapmaya başladığınızda en çok düşündüğünüz şey, akşam yemeğinde ne yiyeceğinizse, size özel bir kaç diyet yemeği tarifi verebiliriz..."

Özellikle evli kadınlar için diyet yaparken en büyük sıkıntı, akşam yemeklerinde ailelerine eşlik edememek oluyor. Fakat bu güzel yemek tarifleriyle, bütün ailenizle sağlıklı ve lezzetli bir yemeği paylaşabilirsiniz.

1. Fırında yoğurtlu domates
Porsiyon: 2 kişilik
Malzemeler: 2 adet orta boy domates, 2 yemek kaşığı diyet yoğurt, 2 adet taze soğan, 5 dal maydanoz, yarım çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber.
Hazırlanışı: Domateslere enlemesine çentikler atın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Taze soğanı ve maydanozu incecik kıyın. Pul biber ve karabiberle birlikte yoğurt ilave edin. Fırından aldığınız domateslerin arasına bu malzemeden doldurun. Diyet yemeğiniz hazır .Afiyet olsun.

2. Fırında Akdeniz usulü makarna
Porsiyon: 4 kişilik
Hazırlanma Süresi: 5 dakika
Pişme Süresi: 20 dakika
Malzemeler: 250 gram kepekli kalem makarna, 1.5 kg domates, 4 yeşil, zeytin 4 siyah zeytin, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, kekik.
Hazırlanışı: Domatesleri soyup dilimleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Makarnayı diri kıvamda haşlayıp süzün. Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp dibine domates dilimlerinin yarısından fazlasını döşeyin. Zeytinlerin yarısını ilave edip tuz ve kekikle tatlandırın. Makarnayı ekleyip kalan zeytinyağını gezdirin. Kalan domatesleri dizip zeytinleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kalori Hesabı: Fırında Akdeniz usulü makarnanın 1 porsiyonu 340 kaloridir.

3. Fırında sebzeli balık
Porsiyon: 4 kişilik
Hazırlanma Süresi: 15 dakika
Pişme Süresi: 20 dakika
Malzemeler: 4 çipura, 2 kabak, 4 diş sarımsak, 2 soğan, 4 domates, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 dilim limon, tuz, karabiber
Hazırlanışı: Balıkları temizleyip yıkayın. Kabakları temizleyip ince uzun çubuklar halinde dilimleyin. Sarımsak, soğan ve domatesleri soyup halka halka dilimleyin. Balıkları eşit büyüklükte 4 alüminyum folyonun üzerine alıp kabak, domates, limon, soğan ve sarımsağı paylaştırın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın, afiyet olsun.

False