GeriKadın Sağlığı Diyette Yapılan 4 Temel Hata
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Diyette Yapılan 4 Temel Hata

Diyette Yapılan 4 Temel Hata

"Zayıflamak için aynı anda birçok şeyden vazgeçmek aslında pek de doğru bir yöntem değil. Diyet yapmak, sevilen tüm gıdalardan vazgeçip lezzetsiz şeyler yemek anlamına gelmez. Aksine diyet ve sağlıklı beslenme birlikte ilerlemesi gereken iki unsurdur. İşte diyette ‘sağlıklı’ olduğu düşünülerek yapılan 4 temel hata…"

Hayatından tatlıyı çıkarmak

Şekerin vücut için zararlı olduğu doğru ancak ruh sağlığına iyi geldiği de bilinen bir gerçek. Stresli olduğumuz zamanlarda daha çok yemek yeme eğilimi gösteririz. Diyet yaparken hiç tatlı tüketmemek de bizi strese sokar ve canımız daha fazla yemek ister. Bu döngü içinde kilo vermek de imkansız hale gelir. Diyet yaparken porsiyon kontrolüne dikkat ederek haftada bir yapacağınız tatlı kaçamağının size hiçbir zararı olmaz.

Diyette Yapılan 4 Temel Hata

Hedefleri çok büyük tutmak

“1 haftada 4 kilo vereceğim” gibi bir hedefle diyete başlarsanız kendinizi baskı altına sokmuş olursunuz. Böyle bir hedef yerine kendinize ‘deneme süresi’ tanıyın. Yeni bir beslenme alışkanlığına adım attığınızda hemen başarılı olmak zorunda değilsiniz. Yeni beslenme tarzı size uymayabilir ve eski düzeninize geri dönebilirsiniz. Vücudunuza biraz zaman tanıyın, daha sonra yeniden deneyin.

Sosyal medyayı ciddiye almak

Sosyal medyada gördüğümüz “Mucize diyet!” gibi ibareler hepimizin dikkatini çekiyor. Ancak sağlık konusunda mucize olmaz, bunu unutmayalım. Hiçbir ilaç ya da takviye besin sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlayamaz. Belki bir süreliğine kilo verebilirsiniz ancak kendinize sağlıklı bir beslenme rutini oluşturmadığınız için ilacı ya da takviye besini bıraktığınız anda verdiğiniz kiloları geri alırsınız. Bilinçsizce kullanılan zayıflatma haplarının sağlığınıza vereceği zararlar da cabası.

Diyette Yapılan 4 Temel Hata

Sadece kalori hesabı yapmak

Diyet yaparken marketten aldığınız gıdaların etiketini okumak çok önemlidir. Ancak etiket okurken sadece kalori değerine bakıyorsanız, yanlış yoldasınız demektir. Şeker, yağ, karbonhidrat ve protein değerlerini de göz ardı etmeyin.

MAHMURE ÖZEL

False