GeriBitki Bakımı Deniz Börülcesi Nasıl Yetişir? Deniz Börülcesi Türkiye'de En Çok Ve En İyi Nerede Yetişir Ve Nasıl Yetiştirilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deniz Börülcesi Nasıl Yetişir? Deniz Börülcesi Türkiye'de En Çok Ve En İyi Nerede Yetişir Ve Nasıl Yetiştirilir?

Deniz Börülcesi Nasıl Yetişir? Deniz Börülcesi Türkiye'de En Çok Ve En İyi Nerede Yetişir Ve Nasıl Yetiştirilir?

"Türkiye genelinde birbirinden farklı ve sağlıklı sebze ile meyveler yetişiyor. İklim koşulları ve çevresel faktörler nedeni ile şanslı olan Türkiye genelinde deniz börülcesi de çok fazla yetişiyor. Deniz börülcesi nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik. "

Deniz börülcesi genel olarak tuzlu, çamurlu ve bataklık olan alanlarda yetişir. Deniz börülcesi tuzun yoğun olduğu yerleri sever. Bu yüzden deniz börülcesi deniz suyu ile sulanmalıdır.

Deniz Börülcesi Nasıl Yetişir?

Tuzlu ortamları seven deniz börülcesi tuz olan çamurlu ve bataklık alanlarda yetişir. Deniz börülcesi deniz suyu ile sulanmalıdır. Deniz börülcesi özen isteyen bir besin olduğu için iyotlu toprakta yetişmektedir. Deniz börülcesi toprağı deniz kumu ve bahçe toprağı karışımı olmalıdır. Ayrıca deniz yosununa benzeyen bu deniz börülcesi ekşi ve tuzlu bir tada sahiptir. Deniz börülcesi sonbahara doğru deniz tuzunu da iyice içine çeker. Deniz börülcesi ilkbahar ve yaz mevsiminin başında tüketilir.

Deniz Börülcesi Nerede Yetişir?

Deniz börülcesi genel olarak deniz kıyısına yakın olan yerlerde yetişmektedir. Deniz suyu ve iyotlu toprağa ihtiyaç duyan deniz börülcesi çamurun yoğun olduğu bataklıklarda yetişmektedir. Deniz börülcesi genel olarak Tuz gölü ve çevresinde, denizlerin çevresinde yetişmektedir. Bu bitki asla kuru toprakları ve karasal iklimi sevmez. Deniz börülcesi deniz kıyılarında suların gel- git yaptığı alanda sular çekildikten sonra yetişmektedir. Bu bitki çok ekşi ama bir o kadar da lezzetlidir.

Deniz Börülcesi Türkiye'de Nerede Yetişir ve Yetiştirilir?

Genel olarak deniz kenarlarında ve iyotlu topraklarda yetişen deniz börülcesi Türkiye genelinde en çok Gökova bölgesinde yetişir. Deniz börülcesi genel olarak Tuz gölü ve çevresi, Burdur, Tarsus, Ereğli bölgelerinde yetişmektedir. Bu bitki özellikle deniz kenarları olan illerde yetişmektedir. Ayrıca Akdeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde deniz börülceleri de rahat bir şekilde yetişir. Vücuttaki tuz eksikliğini gidermeye yarayan bu deniz börülceleri etkili bir şekilde yetiştirilir.

Deniz Börülcesi En Çok ve En İyi Nerede Yetişir ve Yetiştirilir?

Deniz börülcesi en iyi deniz tuzunun yoğun olduğu yerlerde yetişir. İyotlu toprağı seven deniz börülceleri özellikle de deniz suyu ile sulanmalıdır. Bu sayede oldukça lezzetli ve faydalı olacaktır. Bu nedenle deniz börülceleri özellikle Türkiye'de deniz suyunun yoğun olduğu bölgelerde yetişmektedir. Deniz börülcesi en iyi Tuz gölünün olduğu alanda yetişmektedir. Ayrıca Ereğli, Burdur ve Tarsus kıyılarında da kolaylıkla yetişebilir. Deniz börülcesi deniz kıyılarında suyun gel git yaptığı yerlerde yetişir.

False