GeriEv Dekorasyon Dekorasyonda Yapılan 3 Temel Hata
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dekorasyonda Yapılan 3 Temel Hata

Dekorasyonda Yapılan 3 Temel Hata

"Evler, ofisler, kafeler, restoranlar en çok vakit geçirdiğimiz mekanlar. Peki, bu mekanların dekorasyonunu gerçekleştirirken nelere dikkat etmeliyiz? İç Mimar ve Tasarımcı Nihat Yıldız, en çok yapılan dekorasyon hatalarının neler olduğunu, bir mekanda dekorasyon gerçekleştirirken nelere dikkat edilmesi gereketiğini anlattı."

Renkleri doğru kullanın

Renk yelpazesinde aynı bölgede yer alan, birbirine yakın renklerle yapılan, hiçbir kontrast oluşturulmamış, canlılık ve hareket verilmemiş bir dekorasyon sıkıcı bir görünüme sahip olmaya mahkumdur. Bu nedenle, yapmanız gereken şey renkli aksesuarlar ile mekanı şenlendirmek ve monoton halinden kurtarmak. Bu hata çözümü en basit hatalardan biridir. İlk aşamada birbirine uzak 3 renk seçebilir, daha sonra yelpazedeki yakın renkler ile mekanı hareketlendirebilirsiniz.

Dekorasyonda Yapılan 3 Temel Hata

Tek noktadan aydınlatma yapmayın

Mekanın atmosferini oluşturan birinci etmen olan genel aydınlatmanın plansız bir şekilde gerçekleştirilmesi, genelde tek bir noktadan aydınlatma yapılması yapılan hataların başında geliyor. Oysa tek bir noktadan yapılan aydınlatma mekanı yeteri kadar iyi aydınlatmadığı gibi koyu gölgelerin oluşmasına sebebiyet veriyor, bu da mekanı kasvetli gösteriyor. Birkaç noktadan yapılan ve her biri başka işlev gören aydınlatmalar mekanınızın atmosferini oluşturmak için gerekli belki de yegane şeydir.

Dekorasyonda Yapılan 3 Temel Hata

Fazla eşya kullanmayın

Dekorasyonda en fazla yapılan hataların başında mekanları eşyaya boğmak ve içeride adeta nefes alamaz hale getirmek geliyor. Özellikle küçük odaların daha da küçük görünmesini istemiyorsanız fazla eşyadan kaçının. Geniş tasarımlı mobilyaların yerine daha dar, altı açık mobilyalar tercih ederek ferah ve şık bir görünüme kavuşabilirsiniz.

False