GeriBeslenme Önerileri Defne Tohumu Nedir Ve Ne İşe Yarar? Defne Tohumu Faydaları Ve Özellikleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Defne Tohumu Nedir Ve Ne İşe Yarar? Defne Tohumu Faydaları Ve Özellikleri

Defne Tohumu Nedir Ve Ne İşe Yarar? Defne Tohumu Faydaları Ve Özellikleri

"Hastalıkları bitkisel yöntemlerle iyi etmek mümkündür. Özellikle bitkisel yöntemlere başvuranların sayısı bir hayli fazladır. Defne tohumu da bitkisel bileşenler bakımından oldukça zengin olan bir tohumdur. Oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Defne tohumu en çok satılan bitki tohumları arasındadır. Faydaları sürekli olarak araştırılmakta ve yorumlanmaktadır. Peki defne tohumu nedir? Defne tohumu ne işe yaramaktadır? Defne tohumunun faydaları nelerdir? Defne tohumunun özellikleri nelerdir? İşte defne tohumu ile ilgili her şey."

Defne tohumu defne ağacından elde edilen bir tohumdur. İnsan sağlığına oldukça fazla faydası bulunan defne tohumu şekli ile de zeytine benzemektedir. Defne tohumunun birçok morfolojik özellikleri vardır. 

Defne Tohumu Nedir? 

Defne ağacından elde edilen tohuma defne tohumu denilmektedir. Defne tohumu ile birçok hastalık doğal yollardan iyileşmektedir. Dolayısıyla faydasının oldukça fazla olduğu bilinen bir tohumdur. Defne tohumu şekil itibari ile de zeytine benzer ve etli bir tohumdur. 

 Defne Tohumu Ne İşe Yarar? 

 1) Mikrop Öldürür

 Vücuttaki zararlı mikropları öldürmek için defne tohumu kullanabilirsiniz. Antiseptik özelliği olduğu bilinen defne tohumu bu sayede vücuttaki hem zararlı bakterileri hem de zararlı mikropları öldürür. Defne tohumu ayrıca vücuttaki tüm toksinlerden arınmanızı sağlar. 

 2) Ağrıları Dindirir

 Vücuttaki ağrıları yine defne tohumu ile birlikte dindirebilirsiniz. Defne tohumu doğal bir ağrı kesici olarak bilinmektedir. Vücuttaki migren ve romatizma ağrılarına da oldukça iyi gelir. 

 Defne Tohumu Neye İyi Gelir? 

 1) Üst Solunum Yolu Hastalıkları

 Üst solunum yolu hastalıkları soğuk algınlığına bağlı olmak üzere ortaya çıkabilmektedir. Bronşit ve bronşite bağlı olarak öksürüğe oldukça iyi gelen defne tohumu tüketilmesi önerilmektedir. Defne tohumu üst solunum yolu hastalıkları belirtilerini önemli ölçüde dindirir. Defne tohumu nefes darlığı şikayetine de iyi gelmektedir. 

 2) Doğum

 Defne tohumu yaprağı kadınların da tüketmesi gereken bir bitkisel çözümdür. Kadınların doğum esnasında ağrı hissetmesini engeller ve kadınların daha iyi doğum yapmasını sağlar. Bundan dolayı kolay doğum yapmak için defne tohumu yaprağını düzenli olarak tüketmek gerekiyor. 

 Defne Tohumu Faydaları 

 Defne tohumunun birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Defne tohumunun bilinen faydaları şu şekildedir;

 - Sindirim sistemine faydalıdır.

 - Ağız kokusu şikayetlerini geçirir.

 - Egzama ve sedef hastalığı için birebirdir.

 - Kadınlarda adet düzensizliğinin önüne geçer.

 - Bağışıklık sistemini güçlendirir ve böylece hastalıklara karşı daha dirençli bir vücuda sahip olmanıza sağlar.

 - Depresyona iyi gelir ve ruh sağlığını dinlendirir. 

 Defne Tohumu Zararları 

 Defne tohumunu aşırı derecede tüketmemek gerekiyor. Aşırı tüketim sonucunda vücutta pek çok alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Eğer yakın zamanda ameliyat olacaksanız defne tohumunu tüketmeniz önerilmez. Çünkü ameliyatta olumsuz etkiler yaratabilir. Anesteziye karşı alerjik reaksiyonlar gösterilebilir. 

 Defne Tohumu Özellikleri

 - Şekil bakımından zeytin ve elipse benzer.

 - Defne tohumunun rengi koyu renktir.

 - Defne tohumunun çekirdeği vardır.

 - Doğal bir antienflamatuardır. 

 Defne Tohumu Nasıl Kullanılır? Defne Tohumu Kullanımı 

 Defne tohumunu pek farklı yöntem ile tüketebilirsiniz. Defne tohumunu tüketmek için direkt olarak çiğneyebilirsiniz. Günde iki defa olmak üzere defne tohumunu hap gibi yutabilirsiniz. Onun dışında defne tohumunu ezerek toz haline getirebilir bu şekilde balla ya da su ile karıştırabilir ve o şekilde tüketebilirsiniz. 

 Defne Tohumu Nasıl Tüketilmeli ve Nelere Dikkat Edilmeli? 

 Öncelikle defne tohumunu toz haline getirerek tüketmeniz daha doğru olacaktır. Bu şekilde hem bal ile hem de su yardımı ile tüketeceksiniz. Günde 2 defadan fazla defne tohumu tüketmek doğru olmayacaktır.

 

False