GeriCinsellik Cinsellikte Doğru Bilinen Yanlışlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cinsellikte Doğru Bilinen Yanlışlar

Cinsellikte Doğru Bilinen Yanlışlar

"Cinsellikle ilgili konuşmak hala tabular arasında olsa da son dönemlerde internetin yaygınlaşması ve bilgiye erişimin kolaylaşması cinsellik hakkındaki yanlış bilgileri de önlüyor. Cinsellik konusunda doğru bildiğiniz yanlışlar sağlıksız ilişkilere ve cinsel tatminsizliğe varan sonuçlar doğurabiliyor."

1. Cinselliği erkek başlatır ve erkek yönetir

Ataerkil toplumlarda böyle bir inanış süregelse de bu yanlış bir düşünce. Cinselliği kadın da başlatabileceği gibi öneri ve tavsiyeleriyle yatakta partnerine yol gösterebilir. Kadınların sanıldığı gibi cinsel isteklerini eşlerine göstermelerinde ve cinsel ilişkiyi başlatmalarında anormal hiçbir durum yok.

2. Penis boyu cinsel tatminde önemlidir

Geçmişten beri varolan penis boyu sorunsalı sanıldığı gibi cinsel tatmini etkilemez. Penis boyu erkeklerde yüzyıllardır performans takıntısı ile yakından ilişkilendirilir. Oysaki araştırmalara göre penis boyunun cinsel hazla bir ilişkisi bulunmuyor.

Cinsellikte Doğru Bilinen Yanlışlar

3. İlişkide aynı anda orgazm olmak gerekir

Bu da yanlış inanışlardan biridir. İlişkide farklı beklentiler ve eksiklik duygusu yaratan bu inanış, kadın ve erkeğin fizyolojik özellikleri açısından da her zaman mümkün olan bir durum değil.

4. Prezervatif kullanmak geç boşalmaya yardım eder

Prezervatifin boşalmayı geciktirici etkisi bulunmuyor. Yapılan araştırmalara göre cinsel birleşme süresi ortalama 5 dakika sürüyor. Prezervatifin bu süre üzerinde herhangi bir etkisine rastlanılmamış.

5. Hamilelikte cinsel ilişki yaşanmaz

Hamilelik döneminde sanıldığı gibi kadınların cinsel isteğinde azalış olmaz. Uzman hekime de danışarak hamileliğin son dört haftasına kadar cinsel ilişki yaşayabilmek mümkün.

Cinsellikte Doğru Bilinen Yanlışlar

6. Oral seks sağlığa zararlıdır

Cinsel ilişki sırasında partnerlerin tercihine göre yapılabilen oral seks sağlığa zararlı değil. Ancak oral sekste temel nokta temizlik ve hijyen koşullarına dikkat etmek.

7. Cinsellikte sertleşme sorunu erkeğin partnerinden hoşlanmadığını gösterir

Cinsellikte sertleşme kaybı genel olarak stres, yorgunluk ve odaklanma sorunu sonucunda ortaya çıkabilir. Bu durum sanıldığı gibi erkeğin partnerinden hoşlanmaması ile ilgili değildir.

8. Cinsel fantezi kurmak ayıptır

Cinselliğe tabuymuş gözüyle bakıldığı için fantezi kurmak sanki ayıp bir şey yapıyormuş algısı yaratabiliyor. Kararında olduğu sürece cinsellikle ilgili fanteziler kurmak sağlıksız bir düşünce yapısına sahip olduğunuzun değil aksine sağlıklı olduğunuzun göstergesi. Fanteziler partnerinizi arzuladığınızın ve cinsel istek duyduğunuzun kanıtıdır.

Cinsellikte Doğru Bilinen Yanlışlar

Kaynak: Nasıl Kolay

False