GeriKadın Sağlığı Cilt Sağlığınızı Destekleyecek 5 Süper Besin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cilt Sağlığınızı Destekleyecek 5 Süper Besin

Cilt Sağlığınızı Destekleyecek 5 Süper Besin

"Tüm yıl hayalini kurup yazın gerçeğe dönüştürdüğünüz “deniz, güneş ve kum” dolu tatilin ardından şehre dönüşte, sonbahar hem sokaklarda hem de hassas ciltlerde kendini hissettirmeye başladı. Yaz boyunca deniz ve kum vücudunuza ne kadar faydalı olduysa güneş ışınları da cildinizi o denli yıpratmış olabilir. İsveçli güzellik teknoloji markası Foreo’nun cildini önemseyenler için hazırladığı süper gıdalar rehberi ile cildinizi bilinçli bir şekilde sonbahara hazırlayabilirsiniz. İşte cilt sağlığınızı desteklemek için sonbaharda tüketebileceğiniz 5 süper gıda önerisi."

AVOKADO

Avokadonun içerdiği sağlıklı yağlar ve E vitamini ile cildinizin nemlenmesine yardımcı olur ve kurumasına karşı mücadele eder. Avokadoda bulunan yağlar cildinizde bulunan doğal yağlar ile uyuştuğundan, cildinizi süratle besler ve zararlı etkenlere karşı korur.

Cilt Sağlığınızı Destekleyecek 5 Süper Besin

SOMON

Somon balığı ve ton balığı gibi yağlı balıklar, omega-3 yağ asitleri bakımından son derece zengindir. Omega-3 yağ asitleri ise, cilt sağlığını destekler ve özellikle de alerjik reaksiyonlar nedeni ile tahriş olan cildin kendi kendini yenileme sürecini hızlandırır. Ayrıca balık, cildin nem dengesini sağlamaya yardımcı olur ve kurumaya karşı koruma sağlar. Güneşin ışınlarının zararlı etkilerinin giderilmesine yardımcı olmasının yanında, cildin kuruması nedeniyle oluşacak zararlı etkenlerden korur. Somon gibi soğuk su balıkları içerdiği selenyum ile cildinize destek olur.

Cilt Sağlığınızı Destekleyecek 5 Süper Besin

ISPANAK

Bu yeşil yapraklı sebze, antioksidan bakımından en zengin besinlerin başında gelir. Ispanak içerdiği demir, folat, klorofil, magnezyum, A, C ve E vitaminlerinin yanında sebze proteinlerine de sahip olan müthiş bir besin kaynağıdır. Cilt sorunlarıyla mücadele ederken içindeki A, C, E vitaminleriyle cildinizi adeta içten dışa temizler.

Cilt Sağlığınızı Destekleyecek 5 Süper Besin

PAPAYA

Tropikal bir meyve olan papaya; düşük fruktoz şekeri ile sindirim sistemine faydalı olmasının yanında, içeriğinde C ve E vitaminleri ve beta karoten gibi pek çok antioksidan bulunduran bir besindir. Cildinizi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korur ve anti-enflamatuar özellikleriyle akne oluşumunu engeller.

Cilt Sağlığınızı Destekleyecek 5 Süper Besin

YABAN MERSİNİ

Yaban mersini, C vitamini bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Yaban mersini cildin elastikiyetinin artmasını sağlamasının yanındakolajen proteini üretilmesine yardımcı olur. İçeriğinde bulunan antosiyanin ve ellagitannin gibi maddeler nedeniyle yaban mersini antioksidan etki göstererek cildin hassas yapısını destekler.

False