GeriKişisel Bakım Cilt Bakımında En Sık Yapılan Hatalar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cilt Bakımında En Sık Yapılan Hatalar

Cilt Bakımında En Sık  Yapılan Hatalar

"Kadınlar ve erkekler arasında kozmetik ürünlerine çokça para harcayarak sağlıklı ve doğru bir cilt bakımı yapıldığına dair bir düşünce vardır. Aslında bu durum doğru değildir. Pek çoğumuz, yanlış bir şekilde cildimize bakım uyguluyor ve bunun sonuçlarını da istemediğimiz şekilde görüyoruz. İşte cilt bakımında sık yapılan hatalar..."

CİLDİ YALIŞ TEMİZLEMEK

Cilt bakımına başlamadan önce öncelikle cildinizin temiz olması gerekiyor. Bunun için de cildinizi doğru bir şekilde temizlemelisiniz. En doğru cilt temizleme için bir dermatologdan yardım almada yarar var. Çünkü bütçeye göre alınan cilt bakım kürleri, kendi cilt yapınıza uygun olmayabilir ve bu da uzun vadede cildinize zarar verir. Eğer güne başladığınız cildinize bir bakım yaptıysanız, onu doğru bir şekilde temizlemeden yatağa girmeyin.

Cilt Bakımında En Sık  Yapılan Hatalar

YANLIŞ EPİLASYON BAKIMI

Kadınların en çok yaptığı yanlışlardan biri de epilasyon işleminde görülüyor. Epilasyon öncesinde ve sonrasında uygulanan temizlik yöntemlerinde hatalar yapılır. Bu aşamada ağda, yapılan hataların başında geliyor. Ağda ile epilasyon bakımı yapmak, cildin ani bir tepkiyle karşılaşmasına neden oluyor. Yüksek ısıdaki ağda bantları, hem kıl köklerini olumsuz etkiliyor hem de uzun süreli bir bakım sağlamıyor. Bu nedenle epilasyon için epilatör ya da lazer bakımı uygulanmalı.

CİLDİ NEMLENDİRMEMEK

Cilt bakımına başlarken hemen cilde kozmetik ürünlerini uygulamak doğru değil. Cildinizi öncelikle nemli tutmanız gerekiyor. Üstelik gece ya da gündüz farklı nemlendiriciler uygulamanız daha doğru. Bütün gün boyunca, cildimiz toz, kir, güneş ışığı ve daha pek çok dış etkene maruz kalıyor. Dolayısıyla nemlendirme zorunlu bir hale geliyor.

Cilt Bakımında En Sık  Yapılan Hatalar

SAĞLIKSIZ VE DÜZENSİZ BESLENME

Cildimiz, aslında yaşam tarzımızı da yansıtan bir özelliğe sahip. Düzenli ve sağlıklı bir beslenme, gözeneklerin açılmasını sağlıyor ve hücreler daha kolay yenileniyor. Bu nedenle cilt bakımı düzenli spor yapmaya ve sağlıklı beslenmeye de bağlı. Sağlıklı bir cilt için asitli ve şekerli ürünlerden, sigaradan ve alkolden uzak durmalısınız.

GÜNEŞ KREMİ KULLANMAMAK

Güneşin cilt üzerinde etkileri oldukça fazla. Ultraviyole ışınlardan etkilenmemek için güneş kremini sadece tatile gittiğinizde değil günlük hayatınızda da kullanmalısınız. Böylece cilt yaşlanmasından ve lekelerinden uzak durursunuz.

False