GeriSağlıklı Yaşam Çilek kilo aldırır mı? Diyette sabah, akşam ve gece çilek yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çilek kilo aldırır mı? Diyette sabah, akşam ve gece çilek yemek kilo yapar mı

Çilek kilo aldırır mı? Diyette sabah, akşam ve gece çilek yemek kilo yapar mı

"Birçok insan hayatında zaman zaman diyet yapmaya çalışmaktadır. Yapılan diyetlerde önemli olan ise yiyecek ve içeceklere dikkat etmektir. Çünkü bazı yiyecek ve içecekler kilo aldırırken bazıları ise kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Çilek kilo aldırır mı? Diyette sabah, akşam ve gece çilek yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

En sevilen meyvelerin başında çilek ilk sıralarda gelmektedir. Çünkü bu lezzetli meyve hem görünüşü hem de kokusu ile birçok kişinin sevdiği bir yiyecektir. Diyet yapanlarda bu lezzetli meyvenin kilo yapıp yapmadığını çok merak etmektedirler.

 Çilek Kilo Aldırır mı?

 Çilek, birçok kişinin diyet listesinde bulunan bir meyvedir. Düşük kalorili olan bu meyve kilo aldırmayan bir meyvedir. Tabi çileği tüketirken yeterli miktarda tüketmek gerekmektedir. Çünkü her şeyin fazlası zarardır ve kararında tüketmek her zaman en doğru olanıdır.

 Kilo vermeye yardımcı olan çileği gün içerisinde zevkle tüketebilirsiniz. 1 kase kadar doğranmış çilek yaklaşık 40-50 kalori arasında değişmektedir. Bundan dolayı çileği gönül rahatlığı ile tüketme şansınız bulunmaktadır.

 Diyette Sabah, Akşam ve Gece Çilek Yemek Kilo Yapar mı?

 Diyet yapanlar için düşük kalorili olan çileği isteyen herkes tüketebilir. Hatta bu lezzetli meyvenin besleyici özelliği de bulunmaktadır. Günümüzde birçok kişinin diyet listesinde çilek yer almaktadır. Bazı diyetlerin ise çilek üzerine kurulduğu da bilinmektedir.

 Diyet yapanlar için sabah, öğlen, akşam ve gece olmak üzere bir diyet listesi yapılmaktadır. Bu diyet listesinde çileğin olduğu da sıkça görülmektedir. 100 gram kadar çilek 30 kalori civarında olmaktadır. Bundan dolayı diyet yapan kişiler kendi durumlarına göre çilek miktarını ayarlayabilirler.

 Örneğin sabah 100 gram, öğlen veya akşam 150 gram ve gece yatmadan önce ise 100 gram kadar çilek yenebilir. Bu durumda günlük 350 gram çilek yemiş olursunuz. Bu miktar yaklaşık 100 kalori yapacaktır. Çilek ağırlıklı diyet yapanlar için günlük miktar değişiklik gösterebilir. Bunun yanında sabah, akşam ve gece çilek yemenin bir zararı yoktur. Planlı ve düzenli bir şekilde aşırıya kaçmadan zevkle çilek yiyebilirsiniz.

 Çileğin Faydaları

 - C vitamini başta olmak üzere birçok vitamin açısından zengindir.

 - Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

 - Lif kaynağı olarak kilo vermeye yardımcı olur.

 - Kolesterol düşürücü etkisi vardır.

 - Kalp sağlığını korumaya yardımcıdır.

 Görüldüğü üzere çileğin çok önemli faydaları vardır ve günlük öğünler için tüketimi oldukça uygundur. Düzenli bir şekilde tüketildiği zaman kilo vermeye yardımcı olmasının yanında sağlık içinde olumlu etkileri olduğu görülmektedir.

False