GeriKişisel Bakım Cildinizin Kırışmasını Önleyebilirsiniz!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cildinizin Kırışmasını Önleyebilirsiniz!

Cildinizin Kırışmasını Önleyebilirsiniz!

"Kişinin en sık kullandığı mimikler yani ciltte kırışık oluşturma potansiyeli olan kaslar kişiye özel olarak belirlenir ve botoks enjeksiyonu ile hareketi kısıtlanır."

Botoks enjeksiyonunun kişiye özel olarak planlanması gerektiğini söyleyen Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk; botoks enjeksiyonu ile aşırı kullanılan mimiklerin hareketini kısıtlayarak yüzün erken yaşlarda kırışmasını önlemeye yardımcı olacağını söyledi.

Botoks enjeksiyonu yüzünde yaşlanma belirtileri olan, erken yaşlanmak istemeyen ya da cildinin genç görünümünü uzun yıllar korumak isteyen kişiler için uygundur. Yüzde donuk bir ifade oluşmasının nedeni botoksun dozunun ve ünitelerinin doğru hesaplanmaması ve enjeksiyonun doğru noktalara enjekte edilmemesidir.

Cildinizin Kırışmasını Önleyebilirsiniz

Baby botox ile kırışıkları önleyin

Özellikle dünyaca ünlü oyuncuların cilt kırışıklarını önlerken mimik kabiliyetini engellememek için kullanılan Baby Botox tekniğine talep her geçen gün artıyor. Baby Botox kişiye özel olarak planlanır ve özellikle minimal doz kullanımı tercih edilir. Böylece var olan kırışıklıklar giderilirken ciltte kırışık oluşması da önlenir ve mimiklerdeki hareket kabiliyeti de korunabilir.

Baby Botox enjeksiyonu ile kişiye özgü mimik hareketlerinin korunması hedeflenir. Yüzde donuk bir ifade oluşmaması çok önemlidir. Özellikle genç yaşta olanlar ve ilk kez botoks enjeksiyonu yaptıracak kişiler için çok daha uygun bir seçenektir. Talihsiz sonuçlarla karşılaşmamak için mutlaka alanında uzman cerrahlar tarafından sağlık kurumlarında yapılmalıdır.
Botoks tıpta yaygın olarak kullanılan bir işlemdir.

Cildinizin Kırışmasını Önleyebilirsiniz

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk; estetik cerrahide botoks enjeksiyonu kullanımı güvenilirliği ispatlanmış bir uygulamadır. Artık sadece estetik cerrahide değil, çok sayıda tıp alanında da kullanılan bir ilaçtır aynı zamanda. Ancak botoks enjeksiyonunun etkisi hemen görünmez, etkisini göstermesi için ortalama bir hafta beklenmesi gerekebilir. Kalıcı bir prosedür olmadığı için yılda iki kez tekrarlanması gerekir.

Botoks enjeksiyonu güzelliğini uzun yıllar boyunca korumak ve kırışıklıkları daha oluşmaya başlamadan önce korumak isteyen herkes için uygun bir tedavi seçeneğidir. Eğer siz de cildinizi kırışıklara karşı korumak istiyorsanız önleyici botoks tekniklerinden yararlanabilirsiniz.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

False