GeriSağlıklı Yaşam Çekirdek kilo aldırır mı? Tuzlu, tuzsuz, çiğ ve dakota çekirdek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çekirdek kilo aldırır mı? Tuzlu, tuzsuz, çiğ ve dakota çekirdek kilo yapar mı

Çekirdek kilo aldırır mı? Tuzlu, tuzsuz, çiğ ve dakota çekirdek kilo yapar mı

"Çay sohbetlerinden ve akşam keyiflerinden eksik olmayan çekirdek, en ekonomik çerezler arasında yer alır. Her kesimden ve her yaştan kişinin severek tükettiği çekirdek, genellikle de ayçiçeği tohumlarından elde edilir. Balkonda, televizyon karşısında, çay keyfinde ve parkta otururken en çok tüketilen çerez çekirdektir. Çekirdek kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik."

Doğadan insanların mutfağına kadar ulaşan çekirdeğin, halk arasında bağımlılık yaptığı söyleniyor. Zevke göre tuzsuz ya da tuzlu farklı çekirdek çeşitleri tüketmek de mümkündür.

 Çekirdek Kilo Aldırır mı?

 Çekirdek, evlerde en çok tüketilen kuruyemişler arasında yer alır. Hem ekonomik hem de lezzetli bir kuruyemiş olan çekirdek, fazla tüketildiği zaman kilo aldırabiliyor. Bu nedenle de çekirdek tüketirsek dikkatli olmak ve az miktarda tüketmek gerekiyor.

 Çekirdeğin içinde yer alan yağ oranının yüksek olması nedeni ile fazla kiloya yol açtığı biliniyor. Aynı zamanda cildimizde sivilce ve yağlanma oluşumuna neden olduğunu da biliniyor. Sadece diyetlerin bir kısmında çekirdek orantılı bir şekilde gün içinde yemek üzere dağıtılarak yendiği zaman kilo vermenize yol açabilir. Sağlıklı kilo vermek isteyen kişilerin diyetinde yer alan çekirdek belli bir oranda yendiği zaman kilo almaya neden olmak yerine kilo vermenize yardımcı olur.

 Tuzlu Çekirdek Kilo Aldırır mı?

 Tuzlu çekirdek, içinde bulunan yağ nedeni ile kilo aldırabilir. Aynı zamanda tuzlu çekirdeğin içinde yer alan yüksek tuz miktarı vücudun ödem toplamasına da neden olabilir. Bu nedenle de tuzlu çekirdek tükettiğiniz zaman gün içinde vücuttan ödemi atmak için bol miktarda su tüketmeniz gerekir.

 Tuzsuz Çekirdek Kilo Aldırır mı?

 Kalabalık ortamların en güzel eşlikmişiz olan çekirdeğin pek çok çeşidi vardır. Bunlardan birisi de tuzsuz çekirdektir. Özellikle de kilo almamaya dikkat eden ve diyet yapan kişiler, genellikle tuzsuz çekirdek tüketmeyi tercih ediyor. 25 gram tuzsuz çekirdeğin içinde, 145.5 kalori bulunuyor. Bu nedenle çok fazla çekirdek tüketmek kilo almanıza neden olabilir. Ama gün içinde az miktarda farklı saatlerde tuzsuz çekirdek tüketebilirsiniz.

 Çiğ ve Dakota Çekirdek Kilo Yapar mı?

 Çiğ ve dakota çekirdek tüketmek, kilo almaya neden olabilir. Çekirdeğin içinde yüksek miktarda yağ bulunur. Bu nedenle de özellikle de kilo vermek isteyen ve diyet yapan kişilerin özellikle de çekirdekten uzak durması ya da gün içinde az miktarda tüketmesi öneriliyor. Aynı zamanda ihtiyaçtan fazla miktarda çekirdek tüketimi, obezite ve vücutta aşırı sodyum birikimi gibi yan etkiler ortaya çıkarabilir.

 Alerjen besin grupları içinde yer alan çekirdek ise, hassas bünyeye sahip olan kişilerde göz yaşarması, egzama, ciltte kaşıntı ve hapşırık gibi alerjik pek çok probleme neden olabilir. Fazla çekirdek tüketimi, aynı zamanda fosfor fazlalığına yol açabildiği için iskelet dokularında kireçlenme yaşanır. Aynı zamanda fazla çekirdek tüketimi tansiyonun yükselmesine de neden olabilir.

False