GeriGüzellik Bakım Çay poşetleri göz altı şişkinliği ve koyuluklara iyi gelir mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çay poşetleri göz altı şişkinliği ve koyuluklara iyi gelir mi?

Çay poşetleri göz altı şişkinliği ve koyuluklara iyi gelir mi?

"Göz altı şişlikleri ve koyu halkalar için bilinen en eski yöntemlerden biri çay poşetleridir. Peki bu yöntem gerçekten işe yarıyor mu? "

Yapılan araştırmalar, çayın antienflamatuvar özelliğe sahip olduğunu kanıtlamıştır. Öte yandan çay kafein de içerir. Bu özellikler göz altılarında meydana gelen şişlikleri, göz altı torbalarını yatıştırmaya yardımcı olur.

Öte yandan soğuk çay poşetleri koyu halkalar için de oldukça faydalı. Yüksek antioksidan içeriği ile soğuk çay poşetleri, kan damarlarını küçülterek koyu halkaların önüne geçebilir. 

Doğru çayı bularak başlayın

Tıpkı çay içtiğinizde olduğu gibi, güzellik rutininiz için de faydalarına ve zevkine göre bir tane seçmelisiniz. Farklı çay türlerinden çeşitli bileşikler, farklı rahatsızlıklara yardımcı olur.

Yeşil çay, hafif kuru gözü tedavi etmenin etkili bir yoludur. Yeşil çay koyu halkalar, şişlikler ve rosacea için de faydalı olabilir.

Siyah çay  kızarıklığı azaltmada etkilidir. Öte yandan siyah çay tıpkı yeşil çay gibi koyu halkalar ve şişliklere de iyi gelir.

Bir enfeksiyondan mustaripseniz, nergis, papatya ve rezene çayı tahrişi hafifletmeye yardımcı olabilir.

Çay poşetleri göz için nasıl kullanılır?

Rahatsızlık durumunuza göre çayınızı seçtikten sonra şimdi sıra nasıl uygulamanız gerektiğinde. İki poşet çayı, bir bardak sıcak suyun içine koyun ve biraz bekleyin. Ardından poşetleri sudan çıkarın, fazla suyu sıkın ve soğumaya bırakın. Soğuyan poşetlerini gözlerinize koyun ve 15-30 dakika arası bekleyin.

False