GeriKişisel Bakım Burun Küçültme Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Burun Küçültme Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler!

Burun Küçültme Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler!

"Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen burun küçültme estetiğini anlattı."

Fatih Dağdelen “Burun bir insanın yüzünün görünümünü etkileyen en önemli organdır. Burnunun çok küçük ya da büyük olduğunu düşünen veya şeklinden rahatsız ve mutsuz olan pek çok hasta var. Ancak burnunuzun karakteristik özellikleri ebeveynlerinizin genleriyle belirlense de bu istediğiniz buruna asla sahip olamayacağız anlamına gelmez. Estetik ameliyatla burnunuzun şeklini değiştirebilirsiniz.”

Burun küçültme estetiği ile neler yapılır?

“Küçültme rinoplastisi burnun boyutlandırılmasında kullanılan iki ana teknikten biridir. Küçültme rinoplastisi ile hastaların burun ucu ve sırtı gibi alanlarda bölgesel küçültme yapılabilir. Bu işlemde arzulanan şekil ve boyuta ulaşılmak için genellikle bir miktar burun kıkırdağı veya kemiği alınarak burun küçültülür.”Burun Küçültme Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler
Burun küçültme estetiği nasıl tasarlanır?

“Muayene sırasında hastanın burnu incelenir, yüzün oranları ölçülür ve böylece değiştirilmesi gereken noktalar belirlenerek ameliyatın tasarımı yapılır. Günümüzde 3D simülasyon cihazları yeni burnun şeklini belirlemek için kullanılmaktadır.”

Burun küçültme estetiği nasıl yapılır?

“Burun küçültme estetiği cerrahın tercihine göre kapalı ya da açık teknikle yapılabilir. Kapalı rinoplastide kesi burun deliklerinden girilerek dışarıdan görünür iz kalmayacak şekilde atılır. Bu yöntemi iç kıkırdağa ve kemik yapısına rahat ulaşıp ihtiyaç duyulan boyutlandırılmanın yapılması için kullanır. Açık rinoplastideyse kesi burnun alt kısmından, burun deliklerinin arasından atılır. Bu ameliyat ufak bir iz bıraksa da konumlandırılmasına göre fark edilmesi neredeyse imkansızdır. Bu yaklaşımın faydası cerrahınızın burnun ucuna ve alt yapısına erişim sağlamasıdır. Burun ucunu düzeltmeye yoğunlaşmış operasyonlar için çok daha uygundur. Operasyonla burnun boyutunu küçültmek için kıkırdak ve/veya kemiğin bir kısmı alınır.”

Fatih Dağdelen “Burun küçültme ameliyatında iyileşme süresi ortalama bir hafta ya da on gün sürebilir. Burnun yeni şekli bir iki hafta içinde ortaya çıksa da tam olarak şeklini bulması için yaklaşık bir yıllık iyileşme sürecine ihtiyaç vardır. Burnun küçülmesini sağlamanın yanı sıra nefes alma problemleri de giderilebilmektedir. Hastanın hem sağlıklı hem de estetik bir görünüme sahip olmaları sağlanır.”

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen

Burun Küçültme Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

False