GeriMakyaj Buğulu Göz Makyajı Nasıl Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Buğulu Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Buğulu Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

"Smokey eyes yani buğulu, dumanlı göz makyajıyla tüm dikkatleri üzerinize çekmeye ne dersiniz? Gelin beraber adım adım buğulu göz makyajı yapalım..."

Gündüz veya gece, özel bir davette ya da iş yerinde... Bakışlarımızı belirginleştirmek, etkileyici gözlere sahip olmak istersek ilk tercihimiz buğulu göz makyajı oluyor. 

Buğulu göz makyajında ihtiyacınız olan belli tonlar var. Belirginlik için siyah ya da kahverengi gibi koyu bir far, dağıtmak için orta tonlarda bir far ve aydınlatmak ve vurgulamak için açık bir far tonu. Bu nedenle farklı nude tonlarını bir arada sunan bir far paleti doğru bir tercih olacaktır.

BUĞULU GÖZ MAKYAJI NASIL YAPILIR? 

BAZ YA DA CONCEALER KULLANIN

Göz makyajının kalıcı olması için, uygulama öncesinde göz makyajı bazı ya da concealer kullan. Göz makyajı bazları (primerlar) hem makyaj öncesinde uygulama için kusursuz bir baz oluşturacak hem de makyajının daha uzun süre kalıcı olmasını sağlayacak.

NUDE TONLARDA FAR PALETİ SEÇİN

Far fırçası ile seçtiğin orta tonu tüm göz kapaklarına uygulayarak baz rengini oluştur. Bu sayede baz rengi ile buğulu göz makyajın için kusursuz bir zemin hazırlamış olacaksın.

DERİNLİĞİ ORTAYA ÇIKARIN

Dağıtma fırçasıyla seçtiğin koyu tonu, göz kapaklarının katlanma bölgesine çok yaydırmadan uygula. Bu uygulamayla göz kapağının derinliği ortaya çıkacak,  buğulu göz makyajın daha etkileyici olacak. 

Buğulu Göz Makyajı Nasıl Yapılır

Buğulu göz makyajında doğal bir etki için rengi iyice dağıttığından emin olmalısınız. Bu makyajda renk geçişleri ne kadar az belli olursa, makyajın o kadar iyi görünecektir.

DOĞRU AYDINLATICIYI KULLANIN 

Doğru aydınlatıcıyla kaşlarını daha kalkık ve gözlerini daha parlak görünmesini sağlayabilirsin. Bunun için şampanya tonlarında açık renk bir farı kaş kemiğine ve göz pınarlarına uygula.

Kirpiklerin ne kadar kısa ve düz olursa olsun, buğulu göz makyajıyle bütünleşecek kıvrık ve hacimli bir görünüm için önce kirpiklerini kıvır daha sonra maskaranı zig zag hareketlerle kirpiklerine uygula.

MAHMURE ÖZEL

False