GeriKişisel Bakım Bronzlaşma Uğruna Kanser Olmayın!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bronzlaşma Uğruna Kanser Olmayın!

"Yazın gelmesiyle birlikte insanları güneş konusunda sıkça uyaran uzmanlar, bronzlaşma amacıyla güneşin dozunun fazla kaçırılmasında kanser olma riskinin artacağını belirtiyorlar."

Güneş ışıklarının deri kanseri olma riskini artırdığına dikkat çeken uzmanlar, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bronzlaşmak isteyen vatandaşları güneşten koruyucu merhem kullanmaları konusunda uyarıyorlar.

Özellikle açık tenli olan insanlarda melamin denen pigment'in az olması, güneş ışıklarından daha fazla etkilenmelerine neden oluyor. Bu nedenle açık tenlilerin, güneşin zararlı etkilerine karşı duyarlı olmaları ve koruyucu dozu yüksek güneş yağı kullanmaları gerekiyor.

Uzmanlar, vatandaşlara güneş ışıklarının altında fazla kalmamaları gerektiğini de hatırlatarak, özellikle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında etkili olan güneş ışıklarından sakınmalarını ve bu saatler arasında güneşe çıkmamaya özen göstermeleri gerektiğini belirtiyorlar.

Ayrıca soğuk iklime sahip yörelerde güneş ışığı etkisinin yaza nazaran kışın daha fazla olduğunu belirten uzmanlar "güneş ışıklarının olumsuz etkisi kışın daha belirgindir. Yansıma nedeniyle güneş göze ve deriye direkt etkide bulunur. Ancak, sahil kentlerinde ve alçak kesimlerde bu durumun tam tersi yaşanır'' şeklinde açıklamalarda bulundular.

Tüm bu olumsuzlukların yanında güneş ışığının dozajının ayarlanması durumunda insan vücuduna birçok olumlu etkisinin de olduğunu kaydeden uzmanlar, günde yarım saat güneş ışığının vücuda faydalı olacağının altını özellikle çiziyorlar.

False