GeriKadın Sağlığı Bilgisayar başında zayıflamak ister misiniz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bilgisayar başında zayıflamak ister misiniz?

Bilgisayar başında zayıflamak ister misiniz?

"Zaman ayıramamaktan dolayı diyetisyene gidemeyenler için artık yeni bir çözüm var Bilgisayar başında, önerileri yerine getirerek diyet yapmak. Peki Amerika'dan sonra bizde de gittikçe yaygınlaşan e-diyetler nasıl yapılıyor?"

Modern zamanın yoğunluğu hepimizi bilgisayar başında çözüm bulabileceğimiz araçlara yönlendiriyor. Artık bankacılık işlemlerimizi, kıyafet ve hatta market alışverişimizi bile internetten yapar duruma geldik. Peki ya diyet? İnternetten diyet yapılabilir mi?

Bu konuda faaliyet gösteren yabancı site örneklerinde, önce şu anki ve hedeflediğiniz kilonuzu sisteme giriyorsunuz. Uzmanlar bunları değerlendirip size özel bir diyet ve egzersiz programı öneriyorlar. Her gün mail'inize o gün almanız gereken kalori miktarı doğrultusunda hazırlanmış alternatifli bir mönü geliyor. Ve tabii ki egzersiz planı da. Egzersizlerinizi ve yediklerinizi her gün sitede sizin için ayrılan bölüme işliyorsunuz. Bu bilgiler diğer kilo vermeye çalışanlarla beraber ortak bir listede sunuluyor ve bu, biraz da motivasyonu artırıp sizi daha çok kilo vermeye şartlıyor.

Bu şuada diğer üyelerle online konuşabiliyor ve tavsiyeler de alabiliyorsunuz. Hatta Amerika'da bu tip siteler o kadar yaygın ki iPhone ya da iPod Touch aracığıyla gün boyunca diyetinizi yönetebiliyorsunuz.

Türkiye'de de bu tip siteler mevcut. Onlardan biri olan Medulla Vita (yaşamın özü anlamına geliyor) sitesi, sağlık profesyonellerinden oluşan bir kadroya sahip. Üyelerin kan ve hormon tahlilleri değerlendiriliyor ve ardından üyelerin ihtiyaçları doğrultusunda bir sağlıklı ve kaliteli yaşam programı hazırlanıyor.

Göz atabileceğiniz diyet siteleri

* www.startyourdiet.com
* www.ediets.com
* www.sparkpeople.com
* www.nutridiary.com
* www.fitday.com
* www.e-diyetisyen.com
* www.medullavita.com
* www.kilokontrolhareketi.com

False