GeriSaç Beslenmeniz Saçlarınızı Nasıl Etkiliyor?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beslenmeniz Saçlarınızı Nasıl Etkiliyor?

Beslenmeniz Saçlarınızı Nasıl Etkiliyor?

"Sağlıksız beslenmenin saç kalitesini düşüren en önemli etken olduğunu söyleyen Saç Bakım Uzmanı Serap Öztürk Niya, beslenmenin saç sağlığına olan etkilerini sizler için anlattı."

Vücut saçları ihmal eder!

Sağlıksız ve düzensiz beslenmek saç sağlığını olumsuz yönde etkiler. Bunun nedeni saçın beslenmek için gereksinim duyduğu maddeleri diğer bütün organlar gibi vücuttan almasıdır. Beslenmenin yetersiz olduğu durumda besinlerden alınan mineraller ve vitaminler öncelikli olarak yaşamsal organlara dağıtılır. Saç ise ilk başta elenir. Bu nedenle saçlarıyla ilgili sorun yaşayan kişilerin aklına ilk olarak beslenme yetersizliği gelmelidir. Bu konuda kan tahlili yaptırılarak genel durum hakkında bilgi sahibi olunur. Tek tip beslenme programları, sağlıksız zayıflama diyetlerine bağlı folik asit, protein, B12, çinko eksiklikleri, anoreksiya ve bulumia gibi yeme bozuklukları saç derisinin hasar görmesine neden olur. Özellikle yaz mevsime girerken uygulanan şok diyetler, saçlarda önemli ölçüde yıpranma sorunu yaratır. Saç derisinin hasar görmesiyle birlikte saçla ilgili farklı sorunlar ortaya çıkabilir. Kepek sorunu bunların başındadır. Saçlar cansız, kuru bir görünüm alabilir. Daha da önemlisi saçlarda dökülme sorunu oluşabilir.Beslenmeniz Saçlarınızı Nasıl EtkiliyorBeslenme alışkanlığı değiştirmek gerekiyor!

Saç hücreleri büyümek için kandan aldıkları oksijene ve proteine ihtiyaç duyarlar. Saç sorunlarının giderilmesi için uygulanan değişik yöntemler olsa da ilk aşamada genel beslenme düzeni kontrol edilip, kötü beslenme alışkanlıklarının söz konusu olması halinde yeni bir beslenme alışkanlığı edinilmesi sağlanır. Bu beslenme alışkanlığında dikkat edilecek nokta vücut için gerekli olan bütün besin ögelerinin yeterli miktarda alınması gerekliliğidir. Çinko, protein, demir ve biotin yönünden zengin baklagiller yeni listede mutlaka bulunmalıdır. Bunun yanı sıra protein yönünden zengin olan kırmızı et tüketimi artırılmalı, omega 3 ve B12 kaynağı olan balık tüketimine gereken önem verilmelidir. Beslenme programı sebze ve meyveler ile desteklenmelidir. Gerek olduğu hallerde, vücudun ihtiyaçları için takviyeler de kullanılabilir.Beslenmeniz Saçlarınızı Nasıl EtkiliyorSağlıklı beslenme programına geçildikten sonra, vücut saç için gerekli olan kaynağı harcamaktan kaçınmaz. Ancak saç sorunu olan kişiler, tanılarını kendileri koyarak vitamin takviyesi almaktan kaçınmalıdır. Vitamin takviyeleri daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğinden bu, tek başına karar verilebilecek bir uygulama değildir. Alanında yetkin saç bakım uzmanından destek almak hem süreci kısaltır hem de yaşanabilecek sağlık sorunlarının önüne geçer. Saç bakım uzmanı gerek gördüğü takdirde saç için ilave tedaviler uygulayarak saçların daha sağlıklı olmasını sağlar.Beslenmeniz Saçlarınızı Nasıl Etkiliyor

False