GeriKadın Sağlığı Besin intoleransınızdan kurtulun!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Besin intoleransınızdan kurtulun!

Besin intoleransınızdan kurtulun!

"Besin intoleransı nedir? Nasıl geçer? İşte detaylar..."

Besinlerin yenilmesi ile vücuttan atılana kadar parçalara ayrılır. İlk olarak ağızda parçalanmaya başlayan besinler, daha sonra mide ve bağırsağa geçerler. Bağırsaktaki çeşitli enzimlerin etkisiyle bu besinler en küçük parçalara kadar ayrıştırılırlar. Vücudunuzdaki IgG antikorları vücudunuza aldığınız besinleri virüs gibi algılayıp sizde kilo alımına, migrene ve sindirim sistemi bozukluklarına yol açıyor olabilir. Besin İntoleransı, kısaca tanımlarsak besine karşı bağışıklık sisteminizin olumsuz yanıtıdır.

İnsanların besin intoleransı geliştirmesinin en önemli nedeni modern yaşam şekilleridir. Bu yaşam koşulları genellikle makarna, ekmek ve kahvaltılık gevrekler gibi aynı tip besinleri tüketmemize sebep olur. Doğru tercihler yapmanız için intoleranslarınızı belirlemelisiniz.

Besin İntoleransı ile Besin Alerjisi aynı mıdır?

Besin intoleransı, besin alerjisiyle karıştırılmamalıdır. Besin intoleransı, bir besine ya da katkı maddesine karşı geliştirilen ve vücudunuzu rahatsız eden reaksiyonlardır. Teşhis edilmesi besin alerjisinden daha zordur, çünkü bulgular birkaç saatten birkaç güne kadar ortaya çıkabilir, bu da gerçek sebebi bulmayı oldukça zorlaştırır. Besin alerjisi ise 2-30 dakika arasında hayatı tehdit edebilecek reaksiyonlarla ortaya çıkar.

Besin intoleransınız var mı? Öğrenmek için tıklayın!

Semptomlar Neler? Besin intoleransım olduğunu nerden anlarım?

Besin intoleransı, kilo kontrol problemleri, ödem ve şişkinlik, kabızlık, mide krampları ve mide bulantısı, cilt problemleri, dikkat eksikliği ve aşırı yorgun hissetmeye kadar birçok bulgu içerir. Besin intoleransı olanlarda birden çok bulgu bir arada görülür. Her ne kadar bu bulgular, hayatınızı tehdit edici nitelikte olmasalar da günlük yaşamınızı zor ve çekilmez hale getirebilir.

Ne yapmalıyım?

Eğer bu semptomlardan herhangi birine sahipseniz ve çözüm aramanıza, birçok şey denemenize rağmen hala bu semptomları düzeltemediyseniz Besin İntolerans Testi ile yeni bir başlangıç yapabilirsiniz.

Besin İntoleransı nasıl geçer?

Sizi rahatsız eden besinleri belirlenen süre ile diyetinizden çıkarmak besin intoleransınızın geçmesine yardım eder. Bununla birlikte, herhangi bir besin öğesinin yetersizliğinin oluşmasını engellemek için, diyetinizden çıkaracağınız bu besinlerin yerine alternatiflerini eklemelisiniz. CNS Test raporunuzu diyetisyenimizle beraber değerlendireceğinizden, bu konuyla alakalı olarak size uygun beslenme önerilerinde bulunacaktır. Test sonuçlarını hayata geçirirken herhangi bir sıkıntı yaşadığınızda da diyetisyenimiz yardımcı olacaktır.

Besin intoleransınız var mı? Öğrenmek için tıklayın!

Besin İntoleransının araştırılmasında kullanılan testler nedir?

İntoleransların belirsizlikleri sebebiyle, intoleransın teşhisi için birçok test tekniği geliştirilmiştir. Bu testlere, özel merkezlerde, hastanelerde rastlamanız mümkün. Ancak bu test tekniklerinden kullanılması en uygun görülen IgG Kan Testidir. İngiliz Diyetisyenler Derneği tarafından da şu şekilde tanımlanmaktadır: IgG Kan Testi: Kanda, tüketilen besinlerden bir ya da birkaçına karşı vücudunuzun vermiş olduğu bağışıklık sisteminin bir yanıtı olan IgG antikorlarının varlığını araştırır ve antikor seviyesini belirler. Uygulanmakta olan intolerans testlerinin en güvenilir olanıdır. CNS Besin İntoleransı Testi’ni, sadece birkaç damla kan örneğinizi vererek yaptırabilirsiniz.

Testte nelere bakılıyor?

Testimizde sıklıkla tüketilen 200’den fazla besin araştırılmaktadır. Örnek vermek gerekirse ekmeğin yapımında kullanılan maya ve bira mayasına ayrı ayrı bakılır. Böylece bira mayasına intoleransınız çıktığında ekmekten vazgeçmeniz gerekmez.

Ülkemizdeki makarnalar, bilinenin aksine buğdaydan yapılmaz. Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak makarna durum buğdayından üretilir. CNS Besin İntoleransı Testi’nde de diğer testlerden farklı olarak buğdayın yanında durum buğdayını da araştırır. Ayrıca Çölyak tanısında kullanılan altı parametreden ikisi olan Gliadin ve Transglutaminaz’ın da varlığını araştırır.

Sonbaharın gelmesi ile artan grip salgınından korunmak için bol antioksidanlı meyve suyu tüketiyorsunuz. Peki ya nar, greyfurt ve portakala intoleransınız varsa? Ya vücudunuz tolere edemiyor ve sizi daha hızlı hasta ediyorsa?

CNS Besin İntolerans Testleri ile yanılma riski olmadan, vücudunuzun hangi besine duyarlı olduğunu kolayca saptayabilirsiniz.

CNS hakkında ayrıntılı bilgi için http://cambridgetesti.com/ adresini ziyaret edebilir ya da merkez ofise ulaşmak için 0212 351 51 57’yi arayabilirsiniz.

Besin intoleransınız var mı? Öğrenmek için tıklayın!

False