GeriKadın Sağlığı Berna Laçin GAPS Diyetiyle Zayıfladı!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Berna Laçin GAPS Diyetiyle Zayıfladı!

Berna Laçin GAPS Diyetiyle Zayıfladı!

"GAPS diyetiyle zayıflayan Berna Laçin'in son hali şaşırttı! Ekrana bir süredir ara veren ünlü oyuncu Berna Laçin sıkı bir diyete başlayıp fazla kilolarından kurtuldu. Peki son dönemin modası GAPS Diyeti nedir?"

Ünlü oyuncunun fit görüntüsü oldukça beğeni kazandı! Bakın Berna Laçin nasıl zayıfladı?

Sosyal medyada bu fotoğrafını paylaşan Laçin: " Yaz günü etrafımda börek, pasta uçuşurken o kadar azmettim zayıfladım, şöyle karnımı içeri çekip bir fotoğraf paylaşmayı haketmedim mi yav? Fotoshop yapmadık ya biraz artistik durduk be abilerim, ablalarım... Kıskanma ne olur, yeme senin de olur." dedi..

Berna Laçin GAPS Diyetiyle Zayıfladı

Laçin yaptığı diyetin zayıflama diyeti değil bağırsak problemi için yapılan GAPS diyeti olduğunu belirtti.

GAPS diyeti nedir?

GAPS diyetinin sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağladığını belirten Beslenme Danışmanı Uzman Diyetisyen Yeşim Temel Özcan sızıntılı bağırsak sendromuna dikkat çekerek : Bağırsaklardaki en önemli sindirim sorununun sızıntılı bağırsak sendromu olduğunu ve bu tabloda, ince bağırsak duvarında hasar ve geçirgenlik görüldüğünü, sızıntı sonrasında toksinler, sindirilmeyen besinler, ağır metaller ve böcek ilacı gibi kimyasalların bağırsak çeperinden kana geçtiğini ve bunu engellemek üzere yapılan beslenme programına da GAPS tedavisi denildiğini belirtti.

Bağırsak florasını koruyarak sindirim sisteminin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan GAPS diyeti, aynı zamanda ruh ve beden uyumunu tamamlayan en önemli beslenme şekillerinden biri. Böylece kişi hem sağlıklı bağırsaklara, hem de ruhsal açıdan huzurlu bir yaşama kavuşabiliyor. 

Berna Laçin GAPS Diyetiyle Zayıfladı

Bu programa başlamak için mutlaka bu konuda uzman bir beslenme uzmanına danışılması ve sorunun kaynağına göre uygun bir tedavi planlama yapılması gerektiğini söyleyen Özcan GAPS diyeti için 9 önemli besini de şöyle sıraladı:

Kemik suyu, ev yapımı yoğurt, ev yapımı turşu, hindistan cevizi yağı, avokado, tatlı patates, balkabağı, kırmızı pancar, yer elması.

Kaynak: Sözcü

False