GeriKadın Sağlığı Bekarlığa veda estetiği
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bekarlığa veda estetiği

Bekarlığa veda estetiği

"Gelinler kusursuz gözükmek için bekarlığa veda partisi yerine, artık estetik yaptırıyorlar..."

Evlendikten sonra hayatı boyunca bakacağı düğün fotoğrafları, her kadın için neredeyse düğün kadar önemlidir. O fotoğraflarda, göz alıcı güzellikte çıkmak içindir yapılan onca hazırlık. Gelinlikle kusursuz görünmek için özellikle yüzlerinin ve göğüslerinin çok iyi olmasını ister gelin adayları. Güzel ve kusursuz bir yüz için mimik kırışıklığı, kaş kaldırma, göz kapağı operasyonlarına başvuran gelin adayları, gelinliği iyi taşımak için göğüslerinin dikleştirilmesini, küçük göğüsten şikâyet edenler de büyütülmesini istiyorlar.

Bekarlığa veda estetiği

Düğün öncesi estetik operasyonlarla ilgili bilgi veren Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Erol Kışlaoğlu, ayrıca evlilik hazırlığında olan bayanların, gözaltı torbalarından kurtulmak için de estetik operasyona başvurduğunu belirtiyor.

Bekârlığa veda estetiğinde zamanlamanın önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, mesela kimi yöntemlerde iyileşme süresinin biraz uzun olduğu göz önüne alınarak, burun ameliyatının düğünden 1 ay kadar önce yapılması gerektiğini vurguladı. Germe ameliyatları için de yine aynı süre gerektiğine değinen Prof. Kışlaoğlu, göğüs büyütme ameliyatı yaptırmak isteyen bir gelin adayının ise düğünden yaklaşık 3-4 hafta önce operasyona başvurması gerektiğinin altını çizdi.

Bekarlığa veda estetiği

Ancak Prof. Kışlaoğlu, kendisinin de uyguladığı, açılımı Minimal Girişimle Burun Estetiği olan MİR yöntemi ile 30 dk. süren ameliyat sonrası, hastanın 4-5 saat sonra evine dönebildiğini de hatırlattı. Operasyon sonrası kişide morluk ve şişliğin çok az olduğunu ifade eden Prof. Kışlaoğlu, ağrının ise hemen hemen hiç hissedilmediğine işaret etti. Prof. Kışlaoğlu, MİR tekniği ile yapılan operasyon sonrası, kişinin sosyal hayatına daha çabuk döndüğünü belirterek, düğün öncesi burun ameliyatı için bu yöntemin tercih edilebileceğine dikkat çekti.

Ameliyattan korkanlar için dolgu yöntemi ideal

Düğün öncesi hokka gibi bir buruna sahip olmak istiyorsunuz ama ameliyattan korkuyorsunuz. Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, ameliyattan sonra burnunuzun nasıl bir şekil olacağını merak eden gelin adaylarının, "dolgu maddesi" ile 8 aylık veya 2 senelik yeni bir buruna kavuşabileceğini söyledi. Prof. Kışlaoğlu, 8 ay veya 2 senelik sürenin, kullanılan dolgu maddelerinin dayanıklılık süreleri olduğunu belirterek, bu süre sonunda dolgu maddesinin vücut tarafından emilip burnun yavaş yavaş eski şekline döneceğini ifade ediyor. Hemen hatırlatalım! Dolguyla burun estetiği, 5-10 dk. içinde yapılabilecek bir yöntem.

Bekarlığa veda estetiği

Gelinlikte göğüs dekoltesi ve yüz

Gelin adayları gelinlikle kusursuz görünmek için özellikle yüzlerinin ve göğüslerinin çok iyi olmasını ister. Güzel ve kusursuz bir yüz için mimik kırışıklığı, kaş kaldırma, göz kapağı operasyonlarına başvuran bayanlar, hemen her modelde göğüs kısmı vurgulanan gelinliği olabildiğince iyi taşımak için göğüslerinin dikleştirilmesini, küçük göğüsten şikâyet edenler de büyütülmesini istiyorlar. Meme protezi ameliyatı genel anestezi ile hastane şartlarında yapılan bir operasyon. Meme başındaki renkli yuvarlağın kenarından girilerek silikon meme kasının arkasına yerleştirilir.

Bekarlığa veda estetiği

Doğal bir görüntü elde etmek için içi jel olan protezler tercih edilir. Ameliyat sonrası hiç iz kalmaz. Protezi değiştirmeye gerek kalmadan ömür boyu kullanırsınız, patlaması söz konusu değildir.

Hasta, operasyon sonrası aynı gün hastaneden ayrılıp eve dönebilir. 2-3 günlük bir dinlenme sürecinden sonra normal hayata devam edebilir. Bir ay sonra meme tamamen doğal bir görüntü kazanır. Dokunulduğunda normal bir memeden hiçbir farkı yoktur.

Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, bekârlığa veda estetiğinde zamanlamanın önemine tekrar değinerek, örneğin göğüs dikleştirme ameliyatlarında göğsün forma girmesi vakit alacağından 3-4 ay önce yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Prof. Kışlaoğlu, yüz bölgesine veya göğüslere uygulanacak operasyonlar için bayanların, ameliyat ve düğün töreni arasındaki zamanlamaya dikkat etmesi durumunda balayında herhangi bir sorunla karşılaşmayacaklarını ifade etti.

False