GeriSağlıklı Yaşam Bcaa kilo aldırır mı? spor yaparken ve diyette bcaa kullanımı kilo aldırır mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bcaa kilo aldırır mı? spor yaparken ve diyette bcaa kullanımı kilo aldırır mı

Bcaa kilo aldırır mı? spor yaparken ve diyette bcaa kullanımı kilo aldırır mı

"Kilo vermek için ihtiyacımız olan diyet programı uygulanırken ek olarak tüketilen bazı besinler de çok önemli olmaktadır. Özellikle diyet yaparken spor yapmak da kilo verme de çok etkilidir. Spor yapan pek çok kişi BCAA amino asidi hakkında araştırmalar yapmaktadır. Peki BCAA kilo aldırır mı? Spor yaparken ve diyette BCAA kullanımı kilo aldırır mı? Sizlere BCAA hakkında merak edilenleri detaylıca derledik."

BCAA Kilo Aldırır mı?

 Spor yaparak kilo vermeyi amaçlayan kişilerin kas yapma girişimlerine cevap verecek olanın ek besinlerin başında amino asitler gelmektedir. BCAA amino asidi ise diyet konusunu direkt olarak ilgilendirmektedir. BCAA amino asidi yağsız kas hücrelerinin gelişimini ve yoğunluğunu ayarlayan bir içeriğe sahiptir.

 BCAA hızlı kilo vermeye ve her zaman etkili çözümler sunmaya yardımcı olmaktadır. Özellikle içeriğinde protein yoğunluğu ve karbonhidrat azlığı sebebiyle hareket edilen anlarda kesin sonuçlar alabilmek mümkündür.

 Kilo vermek isteyen ve diyet yapan kişilerin yedikleri ve içtiklerine dikkat etmesi gerekir. Özellikle diyetin yanında spor yapmak da kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Çok yağlı karbonhidrat içeren besinlerden uzak durulmadığı gibi vücutta bulunan yağsız kasa orantılı olarak kullanacakları protein miktarını da göz önünde bulundurmaları da çok önemlidir. Bu nedenle besinleri dikkatli tüketmek, spor yapmak ve BCAA kullanmak kilo vermede kesin sonuçlar doğurabilmektedir.

 Spor Yaparken ve Diyette BCAA Kullanımı Kilo Aldırır mı?

 Kilo vermek isteyen kişiler diyet yaparken pek çok şeyi araştırmaktadır. Özellikle çok yağlı karbonhidrat içeren gıdaların tüketilmemesi çok önemlidir. Bunun yanı sıra BCAA amino asidi pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. BCAA kullanımı kişilerin zayıflamasına yardımcı olmaktadır. Özellikle spor yapmadan önce yoğun olarak kullanılması ile birlikte büyük faydası görülebilir.

 Diyet yapanlar için verilen bir spor destek kaynağı olan BCAA diyette iken yapılacak sporun verimliliğini de arttırmaktadır. Bu ürün istenildiği zaman kullanılabilen bir üründür. Fakat fazla verim almak için spordan en az bir saat önce tüketilmesi gerekmektedir. Bu diyete başlayan aktiviteler kısa sürede bitmemekte ve yapılan her harekette daha fazla yağ yakılmaktadır.

 BCAA hakkında bilinen diğer bir bilgi de kilo aldırma potansiyelinin olmasıdır. Ancak kişilere gösterdikleri etkileri bazı değişkenlere bağlıdır. Karbonhidrat ve yap gibi amino asitler Kaloriye katkıda bulunmaktadır. Tüketilen kalori aktivite seviyesi ve enerji ihtiyacına göre dengeleyebilir. Aminoasitler karbonhidrat ve yağlardan biraz daha farklıdır. Çünkü insan vücudunun her bölgesini kasları ve cildi, kanları ve organları oluşturmak için çok önemlidir.

 Enerji ihtiyacını karşılayacak kadar kalori tüketildiği zaman amino asitler ilk olarak yeni proteinleri sentezlemek için kullanılır. Kişiler fazla amino asite sahipler ise bunlar vücutta enerji için yağa dönüştürülür. Amino asitler tüketildiği zaman her gram proteini için 4 kalori içermektedir. Bu nedenle diyet ile birlikte spor yapan kişilerin spor öncesi bazı noktalara dikkat ederek BBCA amino asitleri tüketebilmeleri mümkündür.

False