GeriSağlıklı Yaşam Bal kilo aldırır mı? diyette doğal, petek ve sütlü bal tüketmek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bal kilo aldırır mı? diyette doğal, petek ve sütlü bal tüketmek kilo yapar mı

Bal kilo aldırır mı? diyette doğal, petek ve sütlü bal tüketmek kilo yapar mı

"Pek çok faydası ile beraber bal günlük tüketimin en önemli parçaları içerisinde gelir. 7'den 70'e herkesin belli oranda tüketmesi gerektiği en önemli besin kaynakları içerisinde yer almaktadır. Peki bal kilo aldırır mı? Diyette doğal, petek ve sütlü bal tüketmek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

İçeriğindeki özel mineraller ve vitamin kaynağı eşliğinde bal en önemli doğal besinler içerisinde gelir. Özellikle sabah kahvaltıda yoğun olarak tüketilen bal, ayrıca farklı biçimlerde ve şekillerde de ele alınır. Tabii pek çok kişi bal tüketiminin kiloya sebep olup olmayacağına dair bilgi almaya çalışıyor.

 Bal Kilo Aldırır mı?

 Genel olarak açık hatları ile bal birçok farklı faydası üzerinde önemli bir besin kaynağıdır. Aynı zamanda bir doğal tatlandırıcı olarak tüketilir. Dengeli ele alındığı ve abartı olmadığı takdirde bal kilo aldırmaz. Hatta özellikle diyet listesinde her sabah bir kaşık veya suya karıştırılma şeklinde de tüketilir. Yani gün içerisinde dengeli biçimde tüketildiği zaman, diyete de önemli bir katkı sağladığını söylemek mümkün. Bu doğrultuda yaklaşık olarak 1 yemek kaşığı bal 30 kalori kadar eder. Bu da günlük ihtiyacın önemli oranını karşılar.

 Diyette Doğal Bal Tüketmek Kilo Yapar mı?

 Doğal olarak üretilmiş olan balı tüketmek dengeli ele alındığı takdirde herhangi bir şekilde kilo yapmaz. Özellikle gün içerisinde sabahları kahvaltıda tüketmek önemli bir yer taşır. Çünkü gün içerisinde vücuda gerekli olan ihtiyacı önemli oranda karşılar. Bunun yanı sıra ayrıca doğal bal çeşitleri diyet için de önemli bir fırsat vermektedir. Bu sayede gerekli olan besin kaynağı sağlanırken, sağlıklı şekilde kilo verme ve kiloyu dengede tutma olanağı elde edilir.

 Diyette Petek Bal Tüketmek Kilo Yapar mı?

 İster doğal olsun ister petekte fark etmeden bal tüketimi gün içerisinde yapılabilir. Aslına bakılırsa petek bal aynı zamanda zaten doğal bal olarak ön plana çıkar. Pek çok kişi söz konusu petek bal olduğu zaman kilo aldırma durumunun olduğunu düşünür. Ancak genel hatları ile bu durumun doğru olmadığını söylemek gerekir. Özellikle diyet üzerinden gün içerisinde belirli oranda tüketmek yine diyeti önemli bir fırsat verir. Sağlıklı şekilde kiloyu korumak ve aynı zamanda kilo verme noktasında etkilidir. Tabii diyette bal ciddi anlamda besin kaynağı barındırdığı için önemli faydalar da sunar.

 Diyette Sütlü Bal Tüketmek Kilo Yapar mı?

 Özellikle gün içerisinde çocuklar için ballı süt karıştırmak suretiyle tüketmek önemlidir. Ancak aynı zamanda bal ile süt karıştırıldığı vakit ortalama 350 kilokalori ortaya çıkar. Bu durum günlük süt alımının önemli bir oranda kapsadığı için, kilo alma durumunu yaratır. Yani her ne kadar çocuklar için etkili olsa dahi, diyette ballı süt tüketmek kilo aldırabilecek önemli unsurlar arasında gelir.

 

False