GeriSağlıklı Yaşam Baklava kilo aldırır mı? diyette sabah, akşam ve gece cevizli, soğuk ve ev yapımı bir dilim baklava yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Baklava kilo aldırır mı? diyette sabah, akşam ve gece cevizli, soğuk ve ev yapımı bir dilim baklava yemek kilo yapar mı

Baklava kilo aldırır mı? diyette sabah, akşam ve gece cevizli, soğuk ve ev yapımı bir dilim baklava yemek kilo yapar mı

"Diyet yapsanız da baklava yemekten vazgeçmek zorunda değilsiniz. Ama besin değerini ve baklavanın kalorisi bilerek, sadece planlı bir şekilde doğru zamanda ve doğru bir şekilde yiyerek hareket etmeniz gerekir. Diyet yaparken baklava yemek kilo almayı önemli ölçüde hızlandırır. Bu nedenle de diyet yapan kişiler, bu süreçte asla baklava yiyemeyeceklerini düşünürler. Baklava kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik."

Diyet yaparken pek çok insan en sevdiği lezzetlerden çok uzun bir süre uzak kalmak zorunda kalabiliyor. Bunlardan birisi olan baklava diyet yaparken de kimi zaman dozunda tüketilebilir.

 Baklava Kilo Aldırır mı?

 Baklava, ülkemizin en sevilen ve en çok beğenilen lezzetleri arasında yer alıyor. Fakat diyetteyken baklava tüketmek kilo almaya neden olabilir. Bu nedenle belli aralıklarla ve belli miktarlarda tüketmeniz gerekir. Baklavanın besin içeriği önemli ölçüde baklavanın yapıldığı tarife bağlıdır. Genellikle bir adet baklava 40 gram gelir. Bir dilim baklavanın 40 gram olduğu varsayıldığı zaman, bir dilim baklava ortalama olarak 173,6 kalori içerir. Bu nedenle de çok merak edilen iki dilim baklavanın kaç kalori olduğu sorusunun cevabını da ortalama olarak 347,2 kaloridir.

 Diyetteyken Sabah, Akşam ve Gece Baklava Yemek Kilo Yapar mı?

 Diyetteyken sabah, akşam ve gece baklava tüketmek kilo alımına neden olabilir. Özellikle de akşam ve gece geç saatlerde baklava tüketmek hızlı bir şekilde kilo almanıza yol açabilir. Bir dilim baklavanın içinde bile ortalama olarak 173 kalori olduğu varsayıldığı zaman iki dilim baklava yemek, günlük kalori ihtiyacınızın çok üsten çıkmanız anlamına gelir. Bu nedenle diyet yaparken sadece belirli günlerde, ödül günlerinde ve belirli miktarda baklava tüketmeye özen göstermeniz gerekir.

 

 Diyetteyken Cevizli Baklava Tüketmek Kilo Yapar mı?

 

 Diyetteyken cevizli baklava tüketmek kilo alımına neden olur. Baklava zaten çok kalorili ve ağır bir besindir. Bir de cevizli baklava tüketmek, daha kalorili ve daha yağlı bir besindir. Bu nedenle de cevizli baklava tüketmek, kilo almayı önemli ölçüde hızlandırır. Bol şerbetli ve cevizli bir baklava tüketmek, diyette olan pek çok kişinin hayalidir. Bu nedenle diyetteyken de baklava tüketebilmek için ödül günlerini tercih edebilirsiniz.

 

 Diyetteyken Soğuk ve Ev Yapımı Bir Dilim Baklava Yemek Kilo Yapar mı?

 

 Diyetteyken soğuk ve ev baklavası tüketmek kilo aldırır. Fakat diyetisyeninizin belirlediği miktarda belirlediği zamanlarda soğuk ve ev baklavası tüketebilirsiniz. Diyetteyken Gaziantep’in benzersiz lezzeti olan baklavayı tüketerek kilo verirken sevdiğiniz lezzetten mahrum kalmayabilirsiniz. Fakat baklava yerken miktarı doğru ayarlamaya ve aşırıya kalmamaya dikkat etmeniz gerekir. Baklavanın üzerine konulan yeşil fıstık, ceviz gibi ürünler de baklavanın kalorisini daha da arttırıyor. Soğuk baklava, diğer şerbetli baklava türlerine göre daha az kaloriye sahip olduğu için genellikle diyetteki kişilerin soğuk baklava tüketmesi öneriliyor.

 

False