GeriBeslenme Önerileri Arnavut ciğeri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Arnavut ciğeri

Arnavut ciğeri

"Sofralarınıza lezzet katacak bir tarifi sizlere sunuyoruz!"

Malzemeler:

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri2 adet patates5-6 kaşık untuz1 adet kuru soğan 5-6 dal maydanozsumaksıvıyağ (kızartmak için)

Yapılışı:

Patatesler soyulur,yıkanır, küp seklinde doğranır.Ciğer soğuk suda 3-4 kez yıkanır ve süzgeçte suyu iyice süzülür.Bu arada kızartma tenceresine sıvıyağı kızdırmak üzere koyun.Önce patatesleri kızartın.Sonra ciğerin yarısını unlayın , fazla unları silkeleyin ve kızgın yağın içine salın. Arada karıştırın. Dikkat edin ciğerleri iyice kurutmayın. 2-3 kez karıştırdıktan sonra ciğerler kızarınca yağdan alın.Patates ve ciğerleri bir tabakta karıştırın.Soğanı piyazlık doğrayın. Servis tabağının zeminine maydanoz ve sumakla döşeyin. Üzerine patatesli ciğeri ilave edin. Ciğerimiz servise hazır.

Kaynak: Yemek günlüğü


Kabaklı tart tarifi için tıklayınız!

False