GeriKişisel Bakım Anti-Aging ve Estetik Uygulamaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Anti-Aging ve Estetik Uygulamaları

Anti-Aging ve Estetik Uygulamaları

"Güzellik ile ilgili kavramlar her geçen gün şekil değiştirirken, estetik uygulamalar da talepler doğrultusunda şekilleniyor. Son yıllarda doğal estetiğin temel kurallarından biri de maksimum doğallığı yakalamak. Klinik Koordinatörü Seycan Tanfer, estetik ile ilgili gelinen son noktayı anlattı."

Abartısız ve sade

Kadınların estetiğe ve güzelliğe olan ilgisi sadece yaşadığımız zamanlara değil çok daha öncelerine dayanmakta. Güzelleşmek için kullanılan boyalar; bugünkü adları ile makyaj malzemeleri, doğadan elde edilen bakım ürünleri modernleşerek klinik ortamlara kadar yol aldı. Estetik uygulamalar alanında çalışan uzmanlar ve klinikler ise, gelişen trendleri yakalama peşinde. Artık talep, abartıdan uzak görünüm elde etmek. İnsan vücudu yaşa, yaşam şekline, hastalıklara ve dış etkenlere bağlı olarak tepki verir. Göz çevresinde oluşan kaz ayakları, ciltte meydana gelen lekelenmeler, ellerde kurumaya bağlı olarak oluşan yaşlanma etkileri gibi onlarca estetik problem ile karşılaşırız. Uygulama yöntemi seçilirken, hastanın tam olarak ne istediğini anlamak ve sorununu doğru tahlil etmek başarılı sonucun olmazsa olmazıdır.

Anti-Aging ve Estetik Uygulamaları

Ameliyatsız yöntemlerde büyük gelişmeler var

Estetik uygulamalar iki yönteme dayanır; ameliyatlı veya ameliyatsız. Ameliyatlı uygulamalar çoğu kimse tarafından bilinen vücutta oluşan deformasyonu ortadan kaldırmayı hedefleyen cerrahi müdahalelerdir. Ameliyatsız uygulamalar ise çoğunlukla anti-aging altında toplanan biçimlerdir. Bu yöntemlerin hepsi başka amaçlar için kullanılsa da, yaşlanma karşıtı etkileri göz ardı edilemez.

Bunlardan en çok bilineni ise botoks uygulamasıdır. Focuslu ultrason ise, yüz gerdirme de ameliyatın alternatifidir. Kolejen üretimini tetikleyerek cildin sıkılaşmasını ve sarkmaların toparlanmasını sağlar. El ve yüz derisinin altına cildi besleyen çeşitli maddelerin enjekte edilmesi şeklinde uygulanan PRP ise, daha genç bir görünüm yaratır. Somon balığının sütünden elde edilen somon DNA'sının cilde enjeksiyonu ile cildin kendini yenilediği bir başka yöntem ise yüz, dekolte bölgesi ve elde başarılı sonuçlar verir.

Estetik uygulamalar sadece cilde değil, saça yönelik de planlanabilir. Canlılığını yitirmiş saçların eski gücüne kavuşması için mezoterapi ile saç kökleri beslenir. Bütün bu biçimler esasında, güzelliği korumayı ama doğallığı da bir kenara bırakmamayı hedefler.

Tanfer Klinik CFO’su Seycan Tanfer

Anti-Aging ve Estetik Uygulamaları

False