GeriGüzellik Bakım Aloe veranın cilde ilginç etkileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aloe veranın cilde ilginç etkileri

Aloe veranın cilde ilginç etkileri

"Aloe vera, son zamanların en popüler bitkilerinden biri olarak anılıyor. Birçok kişinin evinde yetiştirmeye başladığı aloe vera, tam bir güzellik ürünü olmasıyla da dikkat çekiyor. Eski Mısır’da 'ölümsüzlük bitkisi' olarak bilinen aloe veranın cilde etkilerine bir göz atalım..."

Sivilcelere iyi geliyor

Antibakteriyel özelliği bulunan aloe vera bitkisi, sivilce, isilik ve akne gibi yağlı ve zararlı hücrelerle savaşarak cilde pürüzsüzlük kazandırır.

İyi bir nemlendiricidir

Aloe vera, doğal bir nemlendirici olarak cildi iyi nemlendirir ve elastikiyetini arttırır. İyi nemlendirilmiş bir cilt sağlıklı ve pürüzsüz görünür.

Saç dökülmelerini ve kepeklenmeyi önlüyor

Saç diplerine uygulanan aloe vera bitkisinin saç köklerini güçlendirerek kepek oluşumlarının önüne geçtiği bilinmektedir. Saç uzamasının hızını arttırdığı da bilinen aloe veranın yeni saç oluşumlarına neden olduğu da diğer faydaları arasında.

Doğal makyaj temizleyici

Piyasada satışa sunulmuş çoğu temizleme ürünlerindeki kimyasallar yüzünüzü tahriş ederek alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. Aloe vera bitkisi, makyajınızı çıkartmanıza yardımcı olurken doğal bir bakımı da beraberinde getiriyor.

Ayak çatlaklarını tedavi ediyor

Çatlamış ayaklar hem görüntünüzü bozar hem de ağır durumlarda ağrı ve acıya da sebep olur. Aloe vera bitkisi ayaklardaki çatlakları iyileştirerek görünümünün düzgünleşmesine yardımcı olur.

Yaşlanma belirtilerini geciktiriyor

Kırışıklık, ince çizgiler ve diğer yaşlılık belirtilerinin önüne geçen aloe vera bitkisi, yaşlandırmayı geciktirmekle kalmayıp yaşlı görüntüyü de ortadan kaldırıyor.

Güneş yanıklarını iyileştiriyor

Zararlı güneş ışınlarından koruyarak cildin nem dengesini korumasını sağlar. Aloe vera bitkisinin diğer bir özelliği ise güneş yanığı olan ciltlerde uygulandığında yanığı daha hızlı iyileştirmesidir.

False