GeriKişisel Bakım Alın Gerdirme Ameliyatı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alın Gerdirme Ameliyatı

Alın Gerdirme Ameliyatı

"Yaşlanmayla birlikte alnınızda oluşan kırışıklıklara daha kolay veda edip, istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz. Alın gerdirme ameliyatı ile gençleşebilirsiniz!"

Alın gerdirme ameliyatı, yaşlanmayla birlikte oluşan kırışıklıkların giderilmesi ve daha uyumlu bir yüz elde etmek için yapılan kozmetik işlemlerle bağlantılı olarak yapılan alın, kaş ve göz kapağı üstüne uygulanan operasyonlardır. Alın gerdirme kalıtsal özelliklerin tedavisinde uygundur. Düşük kaşa sahip olan, stres veya kasların aşırı hareketinden kaynaklanan derin alın izlerine sahip genç yetişkinler alın gerdirme işleminden faydalanabilirler. Yüz, genellikle yaşlanma belirtilerinin ilk görüldüğü yerdir. Yerçekimiyle sebebiyle kaş ile alın bölgesinin şekillerindeki ve yerlerindeki değişiklikler ve bu bölgelerin yaşlı görünmesine neden olur. Alın gerdirme veya yüz gerdirme için değerlendirme talep eden hastaların çoğu, yüz özelliklerinin onların genç yapılarını ve enerji düzeylerini yansıtmadığını düşünürler. Görünüşlerini canlandırmanın ve yenilemenin yollarını ararlar. Kısaca, alın gerdirme genç ruhunuzu daha iyi yansıtmanız için size geçmişe dönmeniz için imkan sağlar. Üzgün ve yorgun bir görünün veren sarkmış veya düşük kaşlar, alında derin yatay kıvrımlar ve kaşlar arasında bazen de burun ucunun çaprazındaki alın çizgileri veya kırışıklıklar varsa siz de alın gerdirme ameliyatı için bir plastik cerraha başvurabilirsiniz.
Alın Gerdirme Ameliyatı
Ameliyat öncesi yapılması gerekenler?

Ameliyat öncesinde ilk olarak bizlere sorunlarınızı ve isteklerinizi açıkça belirtmeniz gerekmektedir. İstekleriniz doğrultusunda en iyi sonucu sağlamak için fiziksel inceleme yapılması gerekmektedir. Bu incelemede yüz kırışıklarınızın ve kıvrımlarınızın boyutunun yanı sıra yüz kemik yapınız, alt deri yapısı, deri kalınlığı, doku ve esnekliği değerlendirilecektir. Bu bilgi, yapılacak olan işlemin cerrahi plan ve amaçlarını oluşturmak için kullanılacaktır. Alın gerdirme ameliyatı kapsamlı bir ameliyat olduğundan dolayı sizlere en rahat ve en az riskli yöntemi sunmak bizim en temek isteğimiz.

Nasıl yapılır?

Alın germe ameliyatı için iki tip yöntem mevcuttur. Klasik yöntem, kulak hizasından başlayarak alnın saçlı bölgesinden devam eden tek ve sürekli bir kesi oluşturularak yapılan yöntemdir. Endoskopik yöntem ise kesiler içine yerleştirilen kameralar sayesinde minimum sayıda kesi ile ameliyatı gerçekleştirmektir. Bu sayede daha küçük yaralarla ameliyatı tamamlamak ve iyileşme sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi amaçlanmaktadır. Bu iki yöntemin amacı da yerçekiminin etkilerinin tersine çevrilmesi ve alına daha genç bir hat vermek için yüzdeki yumuşak dokuların sıkılaştırılmasıdır.

İyileşme süreci nasıldır?

İyileşme sürecinin kişiden kişiye göre farklılık gösterdiğini unutmamak gerekmektedir. Ayrıca sizden
belirli aralıklarla buz torbası kullanmanızı tavsiye edeceğiz. Sargılar ve direnler alındığında, yüzün bazı
bölgelerinde diğerlerinden hafif şişlikler ve morluklar oluşabilir. Ameliyatın olası belirtileri ortalama
24 ile 48 saat içinde geçer. Genellikle ilk haftadan sonra kapatıcı makyaja izin verilir. Sigara ve alkol
gibi maddelerden uzak durmak ve güneş ışınlarında korunmak iyileşme sürecinde en çok dikkat
edilmesi gereken durumlardır.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen
Alın Gerdirme Ameliyatı


False