GeriKişisel Bakım Akneler İçin Doğal Çözüm: Susam Yağı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Akneler İçin Doğal Çözüm: Susam Yağı

Akneler İçin Doğal Çözüm: Susam Yağı

"Akne ve sivilceler hemen hepimizin yaşadığı cilt sorunlarının başında geliyor. Bu soruna iyi gelecek pek çok şey duyuyoruz, okuyoruz. Biz de bugün aknelere iyi gelen doğal bir besinden bahsedeceğiz; susam yağı! Susam yağının aknelere olan etkisi ve nasıl kullanılması gerektiği aşağıda."

Akne nedir?

Akne tam olarak bir hastalık olarak adlandırılamaz, fakat rahatsız edici olabilen bir cilt sıkıntısı olarak adlandırılabilir. Çoğu kadın ve erkek için, yetişkinliğe adım atmanın bir parçası olmakla birlikte, 20'li ve 30'lu yılların sonundaki insanlar da sivilce krizlerinden muzdariptir. Yağlı cilde sahip kişiler sivilceye daha yatkın olsa da, diğer cilt tiplerinde de bu durum görülebilir.

Akneler İçin Doğal Çözüm: Susam Yağı

Tedavi etmenin yolları

Akne, çoğunlukla ergenliğin başlangıcında, vücuttaki yağ bezleri aşırı aktif hale geldiğinde oluşur. Ergenlikte artmış hormon salgılanması nedeniyle cilt gözenekleri kirle tıkanır ve bakteri birikmesine neden olur. Bununla birlikte bu durum bazı ilaçlar, çevresel faktörler ve kalıtımdan da kaynaklanabilir.

Piyasada birçok akne tedavisi ürünü bulacaksınız. Bunlar çoğunlukla jel, sprey veya merhem şeklinde bulunur. Böyle hazır akne çözümlerini tercih edebilirsiniz, ancak sonuçlar beklediğiniz kadar iyi olmayabilir. Bazı ürünler geçici bir rahatlama sağlayabilir, bazıları beklenen sonuçları vermeyebilir.

Ayrıca, bu tür kimyasal yüklü ürünler cildinizin durumunu daha da kötüleştirebilir. Bu ürünlerin kullanılması genellikle cildi aşırı kuru yapar ve vücudunuz daha fazla yağ üretmeye başlar, bu da işleri karmaşık hale getirir. Yan etki riski düşük doğal akne çözeltileri kullanmak daha iyidir. Böyle bir çözüm susam yağıdır.

Neden susam yağı kullanmalı?

Susam tohumlarından elde edilen susam yağı, cilt bakım endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca eski zamanlardan beri cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek için de kullanılmıştır. Bu yağ, sesamol adı verilen bir antioksidan bileşik ile birlikte iyi miktarda protein içerir.

Cildinize susam yağıyla masaj yapmak kan dolaşımını artırmaya ve cilt gözeneklerini tıkayan kalıntıları temizlemeye yardımcı olur. A ve E vitaminleri, cilt dokusunu iyileştirmeye ve yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olan çoklu doymamış yağları içerir.

Akneler İçin Doğal Çözüm: Susam Yağı

Akneler için susam yağı kullanmanın yolları

Sivilceden kurtulmak için susam yağını çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz. Susam yağını pamuğa dökün ve sivilceli bölgelere uygulayın. 20 dakika bekleyin ve doğal bir cilt temizleyici ile yıkayın. Susam yağını yıkamadan da uyuyabilirsiniz. Tercih tamamen size kalmış.

Ayrıca sivilce lekeleri üzerine susam yağı sürebilir ve sıcak suyla dolu bir küvete oturabilirsiniz. Buhar cilt gözeneklerini temizler ve susam yağının daha iyi içeri sızmasına izin verir.

Cildiniz üzerindeki etkisini artırmak için yemeklere de susam yağı ilave edebilirsiniz.

Susam yağı kullanırken bunlara dikkat edin

Öncelikle cildinize yeni bir ürün uygulamaya başlamadan mutlaka doktorunuza danışın. Susam yağı cilt için çok faydalı olsa da alerjiniz var mı yok mu öğrenin. Ayrıca bu yağı kullanırken cildinize az miktarda sürmeye özen gösterin. Aksi halde cilt sorunlarınız daha kötü hale gelebilir.

MAHMURE ÖZEL

False