GeriCinsellik Adım adım seks yogası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adım adım seks yogası

"Batı'da seks yogası olarak bilinen Tantrik seks, adıyla insanı ürkütse de aslında uygulaması son derece kolay bir öğreti. Birlikteliğinize renk katacak bu binlerce yıllık felsefenin söyledikleri son derece basit; birbirinize sarılın veeee..."

Batı'da "seks yogası" olarak bilinen Tantra, aslında Hindistan'da doğmuş ve 4000 yıllık geçmişi olan bir öğreti. Tantraya göre kutsal ve hayat verici olan cinsel enerjiyle savaşmak yerine, ona dostça yaklaşarak dönüştürdüğünüzde, bambaşka bir ruhsal güç ortaya çıkar. Tantra öğrenme süreci sona ermeyen ve üstünde yıllarca çalışılabileceğiniz bir yöntem. İyi tarafı, bu çalışmanın sonuçlarını hemen alabilmek. Bu adımları takip ettiğinizde cinsel hayatınızdaki değişiminn farkına varabiliyorsunuz.

Klasik bakışa göre sevişmenin tek bir hedefi vardır: Orgazm. Çiftler aynı anda orgazm olabilirlerse sevişme çok başarılıdır, iki taraf da orgazm olamamışsa, zaman boşa harcanmıştır. Ama, çiftler sadece orgazma odaklanıklarında sevişmenin getirdiği başka hazlardan mahrum kalırlar. Tantrik seksin ise bir hedefi yoktur. Tek amaç birleşmedir ve seksin her anı bu amaca hizmet eder. Sevgilinizle yalnızca bedenselolarak değil, zihinsel ve ruhsal olarak da birleşmelisiniz. Bunu kolaylaştırmak için sevgilinize farklı bir gözle bakmayı deneyin, onu kutsal olanın yansıması olarak görün. Birbirinizin güzelliğini ve görkemini fark edin.

Kutsal odanızı hazırlayın

Evdeki herhangi bir odayı, kutsal bir mekana dönüştürmek yalnızca birkaç dakikanızı alacak. Önce odayı iyice temizleyin ve etraftaki tüm döküntüleri toplayın. Işıkları kısın, odayı mumlarla aydınlatın; bitkiler, taze çiçekler ve meyvelerle süsleyin. Sizin için duygusal önemi olan objeleri odaya yerleştirin. İsterseniz, birlikte içmek için şarap da alabilirsiniz. Yatağınıza temiz çarşaflar serin ve fazladan yastık koyun. İşiniz bittiğinde, odayı kötü enerjilerden arındırın. Yani, negatif ve korku dolu duygu ve düşüncelerinizi kovun; yerine neşeli, tutkulu ve güvenli hisleri davet edin.

Arınma banyosu

Birlikte bu dünyaya ait tüm kirleri, endişeleri ve gerginliği üzerinizden atın. Rahatlatıcı tuzlar ve yağlarla yapacağınız keyifli bir banyo size çok iyi gelecek; özellikle de küvete birlikte sığabiliyorsanız. Küvetinizin olmaması problem değil, duş almak da işe yarar. Birbirinize ilgi gösterin, birbirinizi yıkayın ve banyoyu yavaş ve lüks bir seansa dönüştürün.

Saygı

Mutluluğun doruğuna ulaşmanın yolu, sevişme tekniklerinden değil; sevgilinize güvenmekten, ona teslim olmaktan ve kalbinizi açmaktan geçiyor. Bu zevk yolculuğunda birbirini seven ve eşit taraflar olarak birleşmelisiniz. Bu sözlerimiz erkeklere; o yüzden sevgilinize okutmanızı tavsiye ediyoruz: Sevdiğiniz kadına ona ne kadar önem verdiğinizi ve saygı duyduğunuzu anlatın. Sürekli onu düşündüğünüzü ve sevişmeyi ne kadar istediğinizi kulağına fısıldayın. Aynı anda başarılı bir iş kadını, saygılı bir kız çocuğu, sadık bir eş, sevgi dolu bir anne ve şehvetli bir sevgili olabileceğine inanmasını sağlayın. Biliyorsunuz, erkekler duygusal yakınlıktan korkarlar. Sevgiliniz de ne kadar sert ve duygusuz davranıyorsa, güvenmekten, teslim olmaktan ve kontrolünü kaybetmekten o kadar korkuyordur. Ne kadar güçlü olduğunu bildiğinizi söyleyin, ama bir yandan da onu duygularını göstermeye davet edin. Ne kadar yakışıklı ve yetenekli olduğunu, onu ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin. Uzakta olduğunda onunla ilgili fantaziler kurduğunuzu anlatın.

Ön sevişme

Sevişmek için birbirinizden izin aldınız. Nefes alıp verişinizi birbirine uydurun ve derin göz teması kurun. Böylece yalnızca bedenleriniz değil, enerjileriniz de birleşecek. Birbirinizin bedenini istek ve hayranlıkla keşfe çıkın. Tantrik seksin hedefi olmadığını unutmayın. Bir yere ulaşmaya çalışmıyorsunuz. Cinsel enerjinizi dönüştürmeyi öğrendikten sonra yalnzca parmaklarınızı birbirine değdirerek bile orgazm olabileceğinizi göreceksiniz.

İlişki

15 dakikalık bir sevişme çoğu kadın için tatmin edici değildir. Boşalmadan orgazm olmak erkeklerin enerjisini korumasını ve birden çok orgazm yaşamasını sağlar. Ama bunu öğrenmek bir seferde olacak bir şey değildir; haftalar, hatta aylar sürebilir. Tantrik seks n saatler sürmesi, ilişkinin saatler boyunca devam edeceği anlamına gelmez. Hatta erkeğin yarım saatte bir dinlenmesi, kan dolaşımını sağlaması ve hormon seviyelerini dengelemesi açısından önemlidir.

Enerji dolaşımı

Sevgililerin uyarılması ve bu cinsel enerjiyi uzun süre korumaları çok büyük bir ruhsal enerjiyi açığa çıkarır. Ama erkekler için cinsel enerjilerini aktarabilecekleri bir yer olmadığında bir süre sonra sevişmeyi sona erdiren boşalma gerçekleşir. Nefes alma, gevşeme ve kas egzersizleriyle cinsel enerjiyi bedenlerinizde dolaştırmayı öğrendiğinizdeyse egolar ortadan kalkar ve çiftler gerçek birleşmeyi yaşar.

Son

Normalde sevişmeler erkeğin boşalmasıyla sona erer. Ama erkek boşalmamayı öğrendiğinde, sevişmenin ne zaman biteceği tamamen sizin seçiminize kalmıştır. Tantrik seks yorgunluk ve tükenmeyle değil, gevşeme ve canlanmayla sona erer.

Hazzı paylaşmak

Güzel yemekleri ve şarapları paylaşmak, birbirinize masaj yapmak, kostümler giymek ve seksi oyunlar oynamak da Tantra geleneğinin bir parçasıdır. Kostümlerle farklı karakterlere bürünün, maskeler takın, birlikte gülüp eğlenin. Tantrik seksin ciddi olması, ağır ve sıkıcı olmasını gerektirmez.

Tantra öğretisi ile ilgili daha fazla bilgi alabileceğiniz kitaplar:

Tantra Seks Yogası

Omar V. Garrison Okyanus Yayınları

Tantra Erotik Mistisizm

Kamala Devi Arıtan Yayınevi

Tantra Öğretisi

Osho Okyanus Yayınları

False