GeriSağlıklı Yaşam Adetliyken İlişikiye Girilir Mi, Girilirse Ne Olur Ve Kanamayı Keser Mi? Regl İken İlişkiye Girmek Zararlı Mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adetliyken İlişikiye Girilir Mi, Girilirse Ne Olur Ve Kanamayı Keser Mi? Regl İken İlişkiye Girmek Zararlı Mı

Adetliyken İlişikiye Girilir Mi, Girilirse Ne Olur Ve Kanamayı Keser Mi? Regl İken İlişkiye Girmek Zararlı Mı

"Her kadın ayın belirli günlerinde regl dönemi yaşamaktadır. Bu dönem ile ilgili pek çok konu kadınlar tarafından araştırılmaktadır. Bunlardan birisi de adet döneminde ilişkiye girilip girilmemesidir. Peki, adetliyken ilişkiye girilir mi, girilirse ne olur ve kanamayı keser mi? Regl iken ilişkiye girmek zararlı mı? Sizlere adet döneminde ilişkiye girmenin zararı olup olmadığını detayları ile derledik."

Adet dönemi genellikle 3 ile 7 gün arasında sürmektedir. Adet döneminde ilişkiye girmenin sakıncası olup olmadığı pek çok kadın tarafından merak edilmektedir.

Adetliyken İlişkiye Girilir mi?

Adet kanamaları ergenlik döneminde başlayıp menopoza kadar düzenli olarak devam etmektedir. Sağlıklı bir kadın 21 ile 35 günde bir adet kanaması yaşamaktadır. Bu kanamalar ise yaklaşık olarak 3 veya 7 gün aralığında sürmektedir. Bu anlamda adet döneminde cinsel ilişki yaşamanın bir zararı da sıklıkla araştırılmaktadır.

Adet döneminde cinsel ilişkiye girilebilmektedir. Fakat normal zamanki ilişki zamanına göre daha dikkatli olmak gerekmektedir. Özellikle bu dönemde kadınların ilişkiyi istemesi çok önemlidir.

Adet Döneminde İlişkiye Girilirse Ne Olur ve Kanamayı Keser mi?

Kadınlar adet döneminde herhangi bir ağrı ve sancısı bulunmuyor ise cinsel ilişkiye girebilir. Fakat bu durumda prezervatifin mutlaka kullanılması gerekmektedir. Adet döneminde uterus içindeki kanın dışarıya atılabilmesi için rahim ağzı açık olmaktadır. Bu sebeple dışarıdan gelen her türlü enfeksiyona karşı rahim ve rahim içi çok hassastır. Bu nedenle prezervatif mutlaka kullanılmalıdır. Bununla birlikte adet döneminde ilişkiye girmenin sonucunda kanamada bir kesilme durumu söz konusu değildir.

Regl İken İlişkiye Girmek Zararlı mı?

Regl iken ilişkiye girmenin bir sakıncası bulunmamaktadır. Fakat adet döneminde bazı sebeplerden dolayı ilişkiye girmek kadınlara zarar verebilmektedir. İlişkiye girmenin sakıncalı olduğu durumlar şunlardır:

- Vajinal veya pelvik enfeksiyon geçiriyor olmak
- Kadının halsiz olması
- Vajinada akıntı olması
- Cinsel isteksizlik
- Vajinada yanma veya ağrının olması
- Vajinada tahriş olması durumunda cinsel ilişkiye girmek zararlı olabilmektedir.

False