GeriSağlıklı Yaşam Adetliyken Epilasyon Yapılır Mı? Regl Dönemi İçerisinde Epilasyon Yapmak Zararlı Mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adetliyken Epilasyon Yapılır Mı? Regl Dönemi İçerisinde Epilasyon Yapmak Zararlı Mı

Adetliyken Epilasyon Yapılır Mı? Regl Dönemi İçerisinde Epilasyon Yapmak Zararlı Mı

"Epilasyon özellikle güzel bir görüntü elde edebilmek için önemli yere sahiptir. Tabii bazı durumlar söz konusu olduğu zaman böyle zamanlarda epilasyon yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Peki, Adetliyken epilasyon yapılır mı? Regl dönemi içerisinde epilasyon yapmak zararlı mı tüm detayları ile derledik."

Özel bir yöntem olması ile beraber epilasyon güzel bir görüntünün kapılarını açar. Amaca uygun olarak vücudun birçok farklı bölgesine hem güzelliği hem de sağlık konusunda uygulanır. Tabii adet döneminde epilasyon yapılıp yapılmayacağı merak edilen konular arasında gelmektedir.

Adetliyken Epilasyon Yapılır mı?

Genel çerçevede adetliyken epilasyon yapmanın tıbbi açıdan bir sakıncası olmadığını söylemek mümkün. Ancak adet dönemi hassas bir dönemi olduğu için, regl zamanında epilasyon yaptırılmaması önerilir.

İdeal olan durum ise adet dönemi sona ermesi ile beraber 2-3 gün sonra bu işlemin yapılmasıdır. Böylece çok daha sağlıklı ve düzgün bir şekilde, sorun yaşamadan epilasyon yaptırmak şansı elde edilir. Yani genel olarak bu dönemde epilasyon yaptırmaktan uzak kalmak daha doğrudur. Böylece sağlıklı bir şekilde adet döneminin geçmesi ile beraber, epilasyon güvenli biçimde yaptırılabilir.

Regl Dönemi İçerisinde Epilasyon Yapmak Zararlı mı?

Sağlık açısından adet dönemi içerisinde epilasyon yaptırmanın tıbbi açıdan bir zararı olmadığı biliniyor. Ancak yine de kalifikasyonları tam olarak belli olmadığı için bu dönemde uzak durmak önemlidir. Sağlıklı bir şekilde bu hassas dönümü geçirdikten iki veya üç gün sonra epilasyon yaptırılabilir. Özellikle epilasyon ile beraber bu hassas dönem içerisinde tüy problemi aynı ay ile yeniden ortaya çıkabilir. Bunun yaşanmaması için ise regl döneminde epilasyon yaptırmadan uzak kalmak doğru karardır. Elbette bu durum kişiden kişiye bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Yine de biraz beklemek ve adet döneminin geçmesini sağlamak daha önemlidir.

False